Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πρωτοποριακή επέμβαση από την Ορθοπεδική Κλινική Γ.Ν. Λευκωσίας

Σε μια πρωτοποριακή επέμβαση, οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ κατάφεραν να σώσουν το πόδι 29χρονης γυναίκας η οποία υπέστη πριν 5 χρόνια ανοιχτό κάταγμα μηριαίου, από πολεμικό τραύμα (βόμβα) και είχε ήδη υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, χωρίς επιτυχία.

Η ασθενής έφτασε στην Κύπρο με σηπτική ψευδάρθρωση του κατάγματος με το οστό να είχε αποικιστεί από μικρόβια. Για να καταφέρουν το επιτυχημένο αποτέλεσμα στην περίπτωση της 29χρονης γυναίκας, οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας τοποθέτησαν μαγνητικό ενδομυελικό ήλο οστεομεταφοράς προκειμένου να καλυφθεί - κενό 8 εκατοστών.

Πριν την οστεομεταφορά οι γιατροί προέβησαν σε οστεοτομία σε υγιές τμήμα του οστού και διάταση της οστεοτομίας με ρυθμό 1 χιλιοστό την ημέρα. Για τη δημιουργία των 8 εκατοστών νέου οστού χρειάστηκαν συνολικά 80 ημέρες. Οι γιατροί, για τη διάταση της οστεοτομίας και τη δημιουργία νέου οστού χρησιμοποίησαν 2 μαγνήτες, ένας εντός του ήλου και ένας εξωτερικός. Σημειώνεται ότι η οστεομεταφορά έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Η τεχνική της οστεομεταφοράς δεν είναι καινούργια αλλά έως τώρα γινόταν με εξωτερική οστεοσύνθεση, γεγονός που δυσκόλευε τον ασθενή στην καθημερινότητα του. Η χρήση του μαγνητικού ενδομυελικού ήλου επιτρέπει την επιστροφή του ασθενούς σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής καθώς βρίσκεται εντός του οστού. Χρησιμοποιείται για κάλυψη οστικών ελλειμάτων, είτε σηπτικών είτε άσηπτων.

Υπεύθυνος Ιατρός για την ασθενή ήταν ο Δρ. Ιωάννης Ορφανός, Ορθοπεδικός Παίδων. Πρόκειται για την πρώτη επέμβαση τοποθέτησης αυτού του ήλου όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Το περιστατικό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 79ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 04 έως τις 07 Οκτωβρίου 2023.

Η Ορθοπεδική Κλινική του ΓΝ Λευκωσιας, προσφέρει μοναδικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες που δεν προσφέρονται από άλλους παρόχους στη χωρα μας, εντός και εκτός του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ). Η καταρτισμένη και εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από ιατρούς ορθοπεδικούς, πλαστικούς χειρουργούς, φυσικοθεραπευτές λοιμωξιολόγους και άλλους ειδικούς, οι οποίοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία συνεργάζεται στενά με σκοπό τη βέλτιστη θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών.

Ο ΟΚΥπΥ παραμένει προσηλωμένος στο στόχο του, για παροχή ολοκληρωμένων, εξειδικευμένων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού με την Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κλινικής ή τηλεφωνήστε στο 22603488, 22603519 και 22603550.

Δειτε Επισης

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Lidl Κύπρου: Στηρίζει για ακόμα μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα