Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Βέλτιστες πρακτικές στις επενδυτικές στρατηγικές των συνταξιοδοτικών ταμείων

Αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις βρίσκονται οι διαχειριστικές επιτροπές των ταμείων. Σε ένα οικονομικό περιβάλλον που διαρκώς εξελίσσεται και σε έναν επενδυτικό κόσμο που συνέχεια φέρνει στην επιφάνεια καινούρια δεδομένα, οι επιτροπές καλούνται να παίρνουν αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μελών του ταμείου.

Για να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα των επενδυτικών διλημμάτων, συχνά αναζητούν τεχνοκρατική υποστήριξη από επαγγελματίες του χώρου διαχείρισης κεφαλαίων. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες είναι σε θέση να παράσχουν την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη και στήριξη που απαιτείται για τη λήψη ορθών αποφάσεων, που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια των επενδύσεων.

Επομένως, με τη βοήθεια αυτών των επαγγελματιών, οι διαχειριστικές επιτροπές μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι επενδύσεις παραμένουν αποδοτικές και βιώσιμες. Γεγονός, που δεν εξυπηρετεί μόνο τα οικονομικά συμφέροντα των επενδυτών αλλά και την ασφάλεια του κεφαλαίου

Το πώς επιτυγχάνεται η βιώσιμη διαχείριση των επενδύσεων, προασπίζοντας ταυτόχρονα την οικονομική ανθεκτικότητα και ανάπτυξη του ταμείου θα επεξηγηθεί στο προσεχές 14ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ. Ο Μενέλαος Πουλλής, CFA, Manager, Wealth Management Institutional Clients, Eurobank Cyprus θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο, καθώς θα παρουσιάσει μεθόδους για ανάλυση και καθορισμό του επενδυτικού προφίλ και τον τρόπο που αυτό καθορίζει την Κατανομή Περιουσιακών Στοιχείων. Επιπρόσθετα, ο ομιλητής θα συζητήσει πρακτικές για διαχείριση ρευστότητας και για σύγχρονα εργαλεία/προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βέλτιστα αποτελέσματα.

Who is who

Ο Μενέλαος Πουλλής, CFA είναι Διευθυντής στο τμήμα Institutional Wealth Management της Eurobank Cyprus Ltd, εξυπηρετώντας τις επενδυτικές και τραπεζικές ανάγκες συνταξιοδοτικών και προνοιακών ταμείων, ασφαλιστικών εταιρειών και αδειοδοτημένων επενδυτικών εταιρειών.

Πριν από την ένταξή του στην Eurobank Cyprus Ltd, ήταν Ανώτερος Διευθυντής Επενδυτικών Υπηρεσιών σε κυπριακή εταιρεία επενδύσεων με άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπου ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία κατάλληλων δηλώσεων επενδυτικής πολιτικής, τον καθορισμό επενδυτικών στρατηγικών και την παροχή επενδυτικών συμβουλών για να βοηθήσει ιδιώτες και ιδρύματα να επιτύχουν τους οικονομικούς τους στόχους.

Ο Μενέλαος έχει πάνω από 12 χρόνια τραπεζικής εμπειρίας, συγκεκριμένα στη διαχείριση πλούτου, στις ταμειακές εργασίες και στον εταιρικό δανεισμό.

Το συνταξιοδοτικό οικοσύστημα

Οι γεωπολιτικές εντάσεις επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία, αυξάνοντας την αστάθεια στις επενδυτικές αγορές και τον πληθωρισμό, πιέζοντας τις Κεντρικές Τράπεζες για αυστηρότερη νομισματική πολιτική και δημιουργώντας αβεβαιότητα στις συντάξεις.

Η έντονη μεταβλητότητα φέρνει διαρκείς προκλήσεις στα συνταξιοδοτικά ταμεία, κυρίως σε σχέση με την επενδυτική τους στρατηγική και τη διαχείριση κινδύνων καθώς και στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τα κριτήρια ESG. Βασικό ερώτημα είναι το τι πρέπει να γίνει στη χώρα μας, ώστε να διασφαλιστούν επαρκείς συνταξιοδοτικές παροχές και να διατηρηθεί το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κόσμο.

Το Συνταξιοδοτικό Φόρουμ επιστρέφει για 14η χρονιά για να Φόρουμ θα καταπιαστεί με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και τάσεις του συνταξιοδοτικού οικοσυστήματος απαντώντας στα καίρια ζητήματα, μέσω αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων. Διακεκριμένοι ομιλητές από Κύπρο και εξωτερικό, θα εμβαθύνουν στα σημαντικότερα θέματα παρέχοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όσα αντιμετωπίζουν σήμερα καθώς και για όσα θα κληθούν να χειριστούν στο άμεσο μέλλον.

Απευθύνεται σε Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως, Διευθυντικό Προσωπικό, Συμβούλους Ταμείων, Διαχειριστές κεφαλαίων και Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Αφορά επίσης σε Λογιστικά γραφεία, Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους, Αναλογιστικούς οίκους, Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: Aon και ΙΜΗ

Χορηγός: Eurobank Cyprus

Υποστηρικτής: EFFECT (GR)
Χορηγοί Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό IN Βusiness, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ανοικτός ο δρόμος για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα-«Αν κάποιος έχει τη διάθεση, καλώς να ορίσει»
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση
Μηνύματα στη Βουλή από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις- «Ευελπιστούμε ότι…»
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Ενδιαφέρον από επενδυτικά ταμεία κρατών της περιοχής για τον Euroasia
Πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία από την εγκατάσταση αγροφωτοβολταϊκών
Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας
Η Kyriakides Mushrooms στηρίζει το Ίδρυμα «Μοναδικά Χαμόγελα»
Οι εξωφρενικές τιμές σπρώχνουν ξένους αγοραστές στα κατεχόμενα, όχι ο πόλεμος στο Ισραήλ