Powered by

Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη

Μικρά κέρδη κατέγραψε την Τρίτη Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 127,85 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,22%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 77,51 μονάδες, σημειώνοντας επίσης άνοδο 0,21%. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις € 168.460.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι επενδυτικές κατά 0,72%, ενώ με κέρδη 0,49% έκλεισε και η Κύρια Αγορά. Η Εναλλακτική Αγορά μειώθηκε κατά 0,53%, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν τα Ξενοδοχεία.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €48.163 (άνοδος 0,69% – τιμή κλεισίματος €2,92). Ακολούθησαν οι μετοχές της Salamis Tours με €43.654 (πτώση 1,08% – τιμή κλεισίματος €3,66), της KEO με €22.880 (άνοδος 0,62% – τιμή κλεισίματος €1,63), της Ελληνικής Τράπεζας με €22.423 (άνοδος 0,45% - τιμή κλεισίματος €2,22) και της Δήμητρας με €12.938 (άνοδος 0,78% - τιμή κλεισίματος €0,64).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, επτά  κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 71.

Εξάλλου το ΧΑΚ ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Pandora Consultancy Services Plc (ΝΕΑ Αγορά). Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας. Η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου 2023 και θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2023) ή νωρίτερα, εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με τις εκκρεμείς συνεχείς της υποχρεώσεις.

Δειτε Επισης

Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕ Λεμεσού-Τα επόμενα βήματα για τις εξαγγελίες Νίκου Χριστοδουλίδη
Τμήμα Φορολογίας: Αναθεωρημένη έκδοση εργαλείου υπολογισμού τέλους χαρτοσήμου
Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ
Στα €551,2 εκατ. το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο πεντάμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Πάμε Τρόοδος 2: Αναδείχθηκαν και φέτος οι μικρές κυπριακές επιχειρήσεις-Ικανοποίηση Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη(pics)