Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Πλήρη κατάργηση της διαδικασίας αποπαγοποίησεων ζητούν οι συντεχνίες

Προς την σωστή κατεύθυνση είναι η χθεσινή απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για προώθηση τροποποίησησης του νόμου για εξαίρεση των θέσεων προαγωγής όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την πλήρη κατάργηση της νομοθεσίας στην βάση της συμφωνίας που έχουν με το Κράτος, αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους την Τρίτη οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι συνυπέγραψαν με το Κράτος συμφωνία για κατάργηση της διαδικασίας των αποπαγοποίησεων και στήριξαν την προτεινόμενη πρόταση της Βουλής για κατάργηση της αποπαγοποίησης των θέσεων προαγωγής και των θέσεων πρώτου διορισμού και προαγωγής.

«Η χθεσινή απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για προώθηση τροποποίησησης του νόμου για εξαίρεση των θέσεων προαγωγής έτυχε της στήριξης μας, αφού κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, η οποία όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την πλήρη κατάργηση της νομοθεσίας στην βάση της συμφωνίας που έχουμε με το κράτος», σημειώνουν.

Σε αυτή τη κατεύθυνση, προστίθεται στην ανακοίνωση «θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επέκταση της κατάργησης της διαδικασίας αποπαγοποίησης και για τις εγκεκριμένες θέσεις Πρώτου Διορισμού διότι όπως έχει παρατηρηθεί δημιουργείται αχρείαστη χρονοτριβή η οποία στοιχίζει στην λειτουργικότητα των Οργανισμών και αρκετές φορές οδηγεί δυστυχώς στην προσφυγή για αγορά υπηρεσιών για κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται».

Παράλληλα και μέχρι αυτό να γίνει κατορθωτό, σημειώνεται, «υπάρχει άμεση αναγκαιότητα διαφορετικής μεταχείρισης των προσλήψεων» στους Οργανισμούς που βρίσκονται στον ανταγωνισμό όπως η Cyta και η ΑΗΚ, καθώς και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, η συνέχιση της διαδικασίας αποπαγοποίησης θα δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα των Οργανισμών», προσθέτουν.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν επίσης ότι το θέμα του καθορισμού διαφορετικής μεταχείρισης των προσλήψεων σε αυτές τις περιπτώσεις, το οποίο έχουν εγείρει και ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, θα τεθεί στους πολιτειακούς φορείς προκειμένου να βρεθεί πρακτικοποιημένη λύση.

Δειτε Επισης

Βελτιώθηκε τον Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα
Μαρίνα Χατζημανώλη: Η Κύπρος προάγει ισότητα στη ναυτιλία
Επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο μέσω των εκταρικών επιδοτήσεων
Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Στις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωση Ελεγκτικής για ωφελήματα ΠτΔ την περίοδο 2014-2018
Μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανάπτυξη-Ποιες οι αντιλήψεις των Κυπρίων
Αυτό είναι το προτεινόμενο νέο πλαίσιο για υπηκοότητα σε επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης
Με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά ο προϋπολογισμός του Υπ. Εσωτερικών για το 2024
Καταβολή συντάξεων και επιδομάτων πριν από τα Χριστούγεννα
Στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. ο Μάκης Κεραυνός