Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Παράταση για υποβολή ένστασης για Φορολογίες Εισοδήματος Ατόμου 2023

Παρατείνεται το δικαίωμα υποβολής ένστασης μέχρι και την 31η  Δεκεμβρίου 2023 για φορολογίες που εκδόθηκαν εντός του 2023 και φέρουν ημερομηνία υποβολής ένστασης μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2023, αποφάσισε ο Έφορος Φορολογίας.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας, αναφέρεται ότι ο Έφορος αποφάσισε επίσης ότι δεν θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος 5% για φορολογίες που εκδόθηκαν εντός του 2023 και για τις οποίες εκκρεμεί η πληρωμή και φέρουν ημερομηνία πληρωμής μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2023, νοουμένου ότι θα εξοφληθούν πριν την 31η  Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έργο της ταχείας εκκαθάρισης Δηλώσεων Εισοδήματος Ατόμου για τα φορολογικά έτη 2017 και μετέπειτα συνεχίζεται από το Τμήμα Φορολογίας, με αποστολή χιλιάδων φορολογιών ταχυδρομικώς στην τελευταία δηλωθείσα διεύθυνση αλληλογραφίας. Το έργο θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με στόχο την εκκαθάριση όλων των Δηλώσεων που υποβλήθηκαν μέχρι και το έτος 2022.

Επειδή, ωστόσο, παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην παραλαβή της Ειδοποίησης Επιβολής Φορολογίας (έντυπο ΤΦ8), λόγω της μαζικής επιβολής φορολογιών αλλά και της μη επικαιροποίησης, εκ μέρους των φορολογουμένων, της διεύθυνσης αλληλογραφίας, ο Έφορος Φορολογίας αποφάσισε τα δύο παραπάνω μέτρα.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή στοιχείων στο Φορολογικό Μητρώο (διεύθυνση /τηλέφωνα/δραστηριότητα κλπ), αποτελεί ευθύνη των φορολογούμενων και γίνεται με την υποβολή του εντύπου Τ.Φ. 2003  στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος.

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Πράσινο Βουλής σε συμπληρωματικές πιστώσεις άνω των €390 εκατ. στον προϋπολογισμό
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑΚ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Κύπρο-Υποχώρησε στο 5,8%
Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου ως προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία
Οι τρεις πιο σοβαροί κίνδυνοι για την οικονομία... Έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας
Εξουσιοδότηση μελών στις συντεχνίες για πιθανές κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ