Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πολύτιμος σύμμαχος για το Υπουργείο Δικαιοσύνης το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής

Αξιόλογο το έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, χαρακτήρισε η νέα Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Άννα Κουκκίδου-Προκοπίου κατά την επίσκεψή της στο Ινστιτούτο, αναγνωρίζοντάς το ως πολύτιμο σύμμαχο.

Η Υπουργός συναντήθηκε με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού και τον Καθ. Μάριο Καριόλου, Διευθυντή του Τμήματος Καρδιαγγειακής Γενετικής και Διευθυντή του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής και ενημερώθηκε για τις θεματικές δραστηριοποίησης του Ινστιτούτου, και στη συνέχεια ο Καθ. Καριόλου, αναφέρθηκε στους πυλώνες δραστηριοποίησης του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής, επισημαίνοντας την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Αστυνομία Κύπρου, όσον αναφορά την εξέταση αστυνομικών τεκμηρίων.

Ο Καθ. Φυλακτού, στις δηλώσεις του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άλλη πτυχή δραστηριοποίησης του Ινστιτούτου, η οποία είναι η υποστήριξη του Ινστιτούτου, μέσα από το Εργαστήριο Δικανικής Γενετικής προς την Αστυνομία και ιδιαίτερα της εξιχνίασης εγκλημάτων με την μέθοδο DNA. «Να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Υπουργό για την άψογη συνεργασία για το καλό της χώρας», σημειώνοντας ότι «ο σκοπός του Ινστιτούτου είναι να υπηρετεί την κοινωνία».

Η Υπουργός επιβεβαίωσε και ευχαρίστησε το Ινστιτούτο για την εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει, αναφέροντας ότι «το Ινστιτούτο και το Εργαστήριο Δικανικής Γενετικής, είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για την εξιχνίαση σοβαρών εγκλημάτων. Χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας, ανέφερε, το έργο μας πολλές φορές είναι δύσκολο. Το Υπουργείο θα είναι πάντα στο πλευρό του Ινστιτούτου για ότι βοήθεια ζητηθεί για αυτό το θέμα. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, ανέφερε η Υπουργός και σημείωσε ότι «έχω ενημερωθεί σήμερα ότι η τεχνολογία τρέχει και υπάρχουν εξελίξεις και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή ίσως στο νομοθετικό πλαίσιο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μπορεί να γίνει η χρήση της τεχνολογίας ως τεκμήριο στα Δικαστήρια, με ένα τρόπο που μέχρι τώρα δεν είναι δυνατόν. Να συγχαρώ ξανά τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου για το αξιόλογο έργο που κάνει για το καλό της κοινωνίας», ανέφερε τέλος η Υπουργός.

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)