Ευαρέσκεια ΠΑΣΥΔΥ για άρση περιορισμών στην πλήρωση κενών θέσεων

Την ευαρέσκεια της για την άρση περιορισμών στην πλήρωση κενών θέσεων Προαγωγής και Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΔΥ.

«Σε σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού συζητήθηκε εκ νέου η πρόταση Νόμου των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για άρση των περιορισμών στη σχετική Νομοθεσία σ’ ό,τι αφορά στην αποπαγοποίηση των θέσεων Προαγωγής και Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής τόσο στη Δημόσια Υπηρεσία όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», προσθέτει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι μετά και την πρόσφατη συνάντηση της ΠΑΣΥΔΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επήλθε η σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων και το υπό αναφορά Νομοσχέδιο θα αχθεί τις προσεχείς μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει πως θεωρεί την τροποποίηση αυτή, που για την Οργάνωση αποτελούσε διαχρονικά πάγιο αίτημα, ως πολύ σημαντική «αφού θα έχει ως αποτέλεσμα τον τερματισμό μιας αχρείαστης γραφειοκρατικής διαδικασίας σε σχέση με την πλήρωση των ανελικτικών θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των επηρεαζόμενων Τμημάτων/Υπηρεσιών».

«Οι εν λόγω θέσεις περιλαμβάνονται στους ετήσιους τακτικούς προϋπολογισμούς και συνεπώς η ρύθμιση αυτή δεν θα επιφέρει οποιαδήποτε επιβάρυνση στα δημόσια οικονομικά. Ενόψει των πιο πάνω η Οργάνωσή μας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει και δημόσια τις ευχαριστίες και την ευαρέσκεια της σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ουσιαστική και θετική αυτή εξέλιξη», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου