Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Νέες κοινότητες υπό τη δικαιοδοσία του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας

Στην ένταξη των δυο τελευταίων υδρευτικών δικτύων που μέχρι σήμερα βρίσκονταν εκτός διοικητικών ορίων του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, προχώρησε ο ΣΥΛ, με βάση την υποχρέωση που πηγάζει από τη νέα νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ένταξη έγινε κατορθωτή πολύ πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, μετά από συντονισμένες ενέργειας του Διαχειριστή του Έργου μεταρρύθμισης του Οργανισμού και Διευθυντή της Υδατοπρομήθειας, κ. Κωνσταντίνου Παρμακλή, του Προέδρου και του Δ.Σ του ΣΥΛ .

Τα υδρευτικά δίκτυα των Κοινοτήτων Πέρα Χωρίου – Νήσου και Λυμπιών εντάσσονται άμεσα στα διοικητικά όρια του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας. Οι εν λόγω κοινότητες θα αποτελέσουν μέρος του νέου Δήμου Ιδαλίου, με την έναρξη της μεταρρύθμισης το 2024.

Στο σχήμα ένταξης υδρευτικών δικτύων που θα βρίσκονται στα διοικητικά όρια του ΣΥΛ θα προσχωρήσει και το υδρευτικό δίκτυο της Κοινότητας Μενοίκου.

Με την ένταξη των νέων υδρευτικών δικτύων κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΛ, συμπληρώνεται η υποχρέωση υδροδότησης των πέντε νέων δημοτικών αρχών με βάση τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας.

Από την 1η Ιουλίου 2024 ο νέος ΕΟΑ Λευκωσίας θα υδροδοτεί τους Δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου, Λακατάμιας - Τσερίου, Λατσιών – Γερίου και Ιδαλίου, ως επίσης και τις κοινότητες Αγίας Βαρβάρας, Λυθροδόντα, Μαθιάτη, Μάμμαρι, Εργατών και Μενοίκου.

Δειτε Επισης

Ανοικτός ο δρόμος για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα-«Αν κάποιος έχει τη διάθεση, καλώς να ορίσει»
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας
Η Kyriakides Mushrooms στηρίζει το Ίδρυμα «Μοναδικά Χαμόγελα»
Η Τράπεζα Κύπρου υπογράφει τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών
Η περιοδεία του φορτηγού της Coca-Cola για τα Χριστούγεννα
Πέραν των 70 διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων στη Διεθνή Εκδήλωση EMC 2023
Αύριο η διεξαγωγή του 11th Banking, Forum & FinTech EXPO
Ολοκληρώθηκε το 1ο Executive Education Programme του University of Cambridge σε συνεργασία με το CIM-Cyprus Business School
Μεγάλο ενδιαφέρον του επιχειρείν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus