Powered by

Νευρικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη γεωπολιτική ένταση

Μικρές διακυμάνσεις και διαφορετικά πρόσημα εμφανίζουν οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στο ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους επενδυτές να δείχνουν επιφυλακτικοί με φόντο στην εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται στις 449,6 μονάδες με οριακή άνοδο 0,09%, λαμβάνοντας ώθηση από τον κλάδο των εξορύξεων που ενισχύεται κατά 1,3% ενώ οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας υποχωρούν κατά 0,5%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX παραμένει πέριξ του αμετάβλητου στις 15.185 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,07% στις 7.008 μονάδες όπως και ο FTSE 100 στη Βρετανία που βρίσκεται στις 7.610 μονάδες με +0,15%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στις αγορές της περιφέρειας, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 28.247 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,08% και κινείται στις 9.224 μονάδες.

Στις κινήσεις επιμέρους μεμονωμένων τίτλων, η SSAB σημειώνει άνοδο έως 4% μετά την αναβάθμισή της σε overweight από neutral από την JP Morgan.

Αντίθετα, η BioNTech πραγματοποιεί βουτιά σχεδόν 5% στην Φρανκφούρτη, στον απόηχο του υποβαθμισμένου outlook που παρουσίασε η συνεργάτιδά της Pfizer, περικόπτοντας τις προβλέψεις για τις πωλήσεις εμβολίων και θεραπειών για την COVID-19.

Κατά τα άλλα, όπως προαναφέρθηκε το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας είναι στραμμένο στη Γάζα, όπου το Ισραήλ αναμένεται να ξεκινήσει τη χερσαία του επίθεση μετά τη συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με το παλαιστινιακό έδαφος την περασμένη εβδομάδα.

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι επιχείρησαν να διαφύγουν από την βόρεια Γάζα αλλά το ταξίδι είναι δύσκολο, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή έχουν επιδεινωθεί ραγδαία με τα αποθέματα νερού, τροφίμων, ρεύματος και φαρμάκων να εξαντλούνται.

Δειτε Επισης

Εναντίον Τραμπ προσέφυγε το Χάρβαρντ λόγω παγώματος κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων
Πρόθεση ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στην Ασία
Φουλ επίθεση ο Τραμπ κατά Πάουελ-«Αν αυτός ο τεράστιος loser δεν χαμηλώσει τα επιτόκια αμέσως...»
DHL: Αναστέλλει προσωρινά την αποστολή δεμάτων από επιχειρήσεις προς ιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες
Νέο ρεκόρ για χρυσό, υποχώρηση δολαρίου, μεικτές τάσεις για τις μετοχές-Πλήττουν το επενδυτικό κλίμα οι δασμοί
Κυρίαρχο θέμα στην εξαμηνιαία συνάντηση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας οι δασμοί
Τα τρία σενάρια του Scope Ratings για την εξέλιξη της επιθετικής εμπορικής πολιτικής ΗΠΑ
Πάνε να...φάνε τον Πάουελ-Στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ
Επιβραδύνθηκε, αλλά συνεχίστηκε η μείωση των δημοσιονομικών εσόδων της Κίνας το πρώτο τρίμηνο
Francois Villeroy de Galhau: Χαμηλός ο κίνδυνος πληθωρισμού από τις εντάσεις στο εμπόριο-Κλειστά χαρτιά για τα επιτόκια