Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Στην πρίζα για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου-Αξιολογεί διαρκώς η Κυβέρνηση

Σε μια πρώτη εκτίμηση των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου στο Ισραήλ, τόσο τις άμεσες όσο και τις μεσοπρόθεσμες, έχει προβεί η Κυβέρνηση, με την σχετική μελέτη να παρακολουθείται και να επικαιροποιείται διαρκώς.

Στην ενημέρωση αυτή προέβη προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Σώματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά πόσο θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ήδη, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, έχει γίνει μια πρώτη εκτίμηση ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις, τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες. Είναι μια μελέτη που θα πρέπει να επικαιροποιείται διαρκώς, να παρακολουθούμε διαρκώς».

Ερωτηθείς αν θα επηρεαστεί το πλάνο της Κυβέρνησης όσον αφορά τα άμεσα μέτρα που συζητούνταν πριν από την κρίση στην περιοχή, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «θα είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Κληθείς να αναφέρει αν υπάρχει ανησυχία για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης υπέδειξε ότι «οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό είναι διαρκείς.

«Τα τελευταία γεγονότα σίγουρα θα επηρεάσουν σε ένα βαθμό, μικρότερο ή μεγαλύτερο, θα πρέπει να δούμε. Ανάλογα και με την έκβαση των επόμενων ημερών.

Εμείς ως Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο του Προέδρου είμαστε επικεντρωμένοι να μπορούμε να παρακολουθούμε εγκαίρως τις εξελίξεις για να είμαστε προετοιμασμένοι να λαμβάνονται οι αποφάσεις έγκαιρα, ώστε να θωρακιστεί η οικονομία μας», υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Πράσινο Βουλής σε συμπληρωματικές πιστώσεις άνω των €390 εκατ. στον προϋπολογισμό
Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο ΧΑΚ
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Κύπρο-Υποχώρησε στο 5,8%
Νόμιμος ο διορισμός της Λουκίας Χριστοδούλου ως προέδρου της ΕΠΑ για 2η θητεία
Οι τρεις πιο σοβαροί κίνδυνοι για την οικονομία... Έρευνα του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας
Εξουσιοδότηση μελών στις συντεχνίες για πιθανές κινητοποιήσεις στην ΑΗΚ