Ανταλλαγή απόψεων και δημιουργία νέων συνεργασιών για την προώθηση των ΑΠΕ

Το 7ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προσελκύοντας συμμετοχή από επαγγελματίες, επιστήμονες και ενδιαφερόμενους από τον κόσμο των επιχειρήσεων από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2023 συνδιοργανώθηκε από το ΚΕΒΕ, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το διεθνή οργανισμό IRENA – International Renewable Energy Agency.

Η συμμετοχή του IRENA διεύρυνε το διεθνές ενδιαφέρον για το συνέδριο με αποτέλεσμα να συμμετέχουν αρκετοί σύνεδροι και ομιλητές από το εξωτερικό, όπως και τέσσερις υπουργοί σχετικοί με τα θέματα ενέργειας από ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες.

Σημαντικοί ομιλητές από το χώρο της ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης παρευρέθηκαν στο συνέδριο, μοιράζοντας τις απόψεις τους για τον ρόλο των ΑΠΕ στην επίτευξη περιβαλλοντικών και οικονομικών στόχων.

IRENA 5

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες για την προώθηση των ΑΠΕ. Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς των ΑΠΕ, των πολιτικών υποστηρικτικών μέτρων και της ανάγκης για καινοτόμες λύσεις.

Το ΚΕΒΕ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές και τους χορηγούς για τη συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου. Το συνέδριο αποτελεί σημαντικό γεγονός στον τομέα των ΑΠΕ και αναμένεται να συνεχίσει να προωθεί την αειφόρο ενέργεια και την καινοτομία.

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας που διοργανώνει το ΚΕΒΕ κάθε δύο έτη έχει ήδη καθιερωθεί ως θεσμός στον τομέα των ΑΠΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο όπως και για τις επόμενες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.resee-cy.com

Δειτε Επισης

«Ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών για Great Sea Interconnector, προσανατολίζεται σε συμμετοχή η Κ.Δ.»
Τρ. Κύπρου: Αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια-Παραίτηση Σοφιανού και νέοι διορισμοί
Γνωστοί Αφγανοί με κυπριακή υπηκοότητα σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ-Κατηγορούνται για διαφθορά
Μ. Κεραυνός: Η αναβάθμιση από Fitch, το νέο πλαίσιο για τις εκποιήσεις και το κρατικό μισθολόγιο
Κωνσταντίνος Ηροδότου: To ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή
Διορία μέχρι 31 Μαρτίου στη Chevron για βέλτιστο σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη»
Νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας με νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
Bean Bar: Νέο κατάστημα στην Κολωνακίου στη Λεμεσό
Prodea: Αποκτά τον έλεγχο Parklane, Aphrodite Hills και The Landmark Nicosia
Η μεγάλη ανάπτυξη της Μητρόπολης Λεμεσού με στόχο την προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας