Powered by

Citigroup: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα τριμηνιαία κέρδη

Κατά 2%, στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξήθηκαν το γ΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Citigroup, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η τράπεζα επωφελήθηκε από την αύξηση των εσόδων από τις συναλλαγές και τις χρεώσεις της επενδυτικής τραπεζικής.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τα διοικητικά επίπεδα από 13 σε 8 στο πλαίσιο μιας σαρωτικής αναδιοργάνωσης, ενώ στα δύο ανώτερα επίπεδα διοίκησης, μειώθηκε το 15% των λειτουργικών καθηκόντων, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Citi, η οποία έχει καταργήσει 60 επιτροπές.

Τα κέρδη ανά μετοχή παρέμειναν σταθερά στα 1,63 δολάρια.

Σε προσαρμοσμένη βάση, κατέγραψε κέρδη 1,52 δολάρια για να ξεπεράσει την εκτίμηση της LSEG για κέρδη 1,21 δολάρια.

Τα έσοδα του ομίλου θεσμικών πελατών της Citi που στεγάζει τις δραστηριότητές της στη Wall Street αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με πέρσι, ενισχυμένα από την μεγάλη αύξηση των εσόδων κατά 34% από τα τέλη που επιβάλει για επενδυτική τραπεζική.

Η μονάδα συναλλαγών της τράπεζας αύξησε επίσης τα έσοδα της, ενώ το τμήμα που παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης διαθεσίμων και χρεογράφων σε επιχειρήσεις απέφερε περισσότερα έσοδα κατά 12%.

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 14% σε 3,6 δισ. δολάρια, γεγονός που υπεραντιστάθμισε την μείωση των εσόδων από τη διαπραγμάτευση μετοχών κατά 3%.

Τα συνολικά έσοδα της Citi αυξήθηκαν κατά 9% στα 20,1 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η αμερικανική τράπεζα έθεσε στα αποθεματικά της επιπλέον κεφάλαια για να καλύψει πιθανά επισφαλή δάνεια, παρόλο που τα επίπεδα αθέτησης δανείων είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με τα ιστορικά επίπεδα.

Οι συνολικές προβλέψεις της Citi για το πιστωτικό χαρτοφυλάκιο της αυξήθηκαν σε 17,6 δισ. δολάρια από 16,3 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες στις ΗΠΑ επωφελήθηκαν από την εκστρατεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την καταστολή του πληθωρισμού, η οποία αύξησε το κόστος δανεισμού και βοήθησε τις τράπεζες να κερδίσουν περισσότερα από τις πληρωμές τόκων δανείων από τους πελάτες τους.

Τα έσοδα του τμήματος προσωπικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσίας σημείωσαν άλμα 10% στα 6,8 δισ. δολάρια. Οι καταθέσεις στο τέλος του τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένες κατά 3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς οι πελάτες μετακινήθηκαν προς περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης.

Τα έξοδα αυξήθηκαν κατά 6% σε 13,5 δισ. δολάρια λόγω της αύξησης του κόστους και των επενδύσεων σε συστήματα ελέγχου. Επίσης, στα έξοδα περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για υπαλλήλους που απολύθηκαν κατά την πώληση των διεθνών δραστηριοτήτων της τράπεζας.

Οι ανταγωνίστριες τράπεζες Wells Fargo και JPMorgan Chase ανακοίνωσαν επίσης υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη την Παρασκευή, τα οποία ενισχύθηκαν από την αύξηση που σημειώθηκε από τις πληρωμές τόκων δανείων.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί