Powered by

Στο Λουξεμβούργο ενόψει σημαντικών συνεδριάσεων Eurogroup και Ecofin ο Κεραυνός

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει την Κυριακή ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ενόψει σημαντικών συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin στις 16 και 18 Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Οι παγκόσμιες προκλήσεις και προοπτικές, υπό το φως και των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup, με διευρυμένη σύνθεση, στο οποίο θα συμμετέχει επίσης η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen. Οι Υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με την Αμερικανίδα ομόλογό τους.

Περαιτέρω, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ανταλλάξουν απόψεις για την εφαρμογή των συστάσεων για τη ζώνη του ευρώ για το 2023, όπως και για τη συμβολή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στους στόχους της πολιτικής της ζώνης του ευρώ.

Την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ecofin, όπου οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις επί των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης, με στόχο τη δημιουργία συναντίληψης ως προς τις βασικές πρόνοιες μιας ενδεχόμενης μελλοντικής συμφωνίας.

Το Συμβούλιο θα ενημερωθεί, επίσης, για την πρόοδο στην υλοποίηση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ αναμένεται να εγκρίνει και τα αναθεωρημένα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας για 5 κράτη-μέλη, τα οποία περιλαμβάνουν πρόσθετα μέτρα προς αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τέλος, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί για την πρόοδο των συζητήσεων για τη χρηματοδότηση  προς την Ουκρανία στο πλαίσιο της ενδιάμεσης αναθεώρησης του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ.

Δειτε Επισης

Στηρίζει το ψηφιακό ευρώ, προτάσσει την διατήρηση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα η Κύπρος
Γενικό Λογιστήριο: Υποχρέωση για ενημέρωση του συστήματος eProcurement για όλες τις αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων
Άνοδος σε όλους τους τομείς του τριτογενούς τομέα για την κυπριακή οικονομία το 2023
Με μικρά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Τα τέσσερα βασικά θέματα στην συνάντηση Αλέξη Βαφεάδη με την Υπουργό Μεταφορών του Ισραήλ
Βασίλης Δημητριάδης: Διαφορά φιλοσοφίας με την κυβέρνηση για την ναυτιλία-Ετοιμάζει προτάσεις και δράσεις ο ΔΗΣΥ
Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Μ. Παναγιώτου: Στο επίκεντρο το στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης
Στην Κύπρο η Υπ. Μεταφορών του Ισραήλ-Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και υποδομών
Προεδρεύων του Eurogroup ο Μάκης Κεραυνός-Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ευρωομάδας