Christoudias Logistics: Πώς επηρεάζουν οι εξελίξεις στο Ισραήλ των τομέα των Logistics

Ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπως επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής, έτσι επηρεάζει και τον τομέα του εμπορίου και των Logistics.

Μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει το κλείσιμο ενός λιμανιού 10 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο προς το παρόν βρίσκεται υπό βομβαρδισμό από τις ενοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, ενώ το διεθνές ναυτικό κίνημα έχει προειδοποιηθεί να είναι εξαιρετικά προσεκτικό κατά τη διέλευση κοντά στην περιοχή. Άλλα λιμάνια, όπως το Χάιφα και το Ασντόντ, συνεχίζουν να δέχονται ναυτιλιακή κίνηση.

Ενώ τα άμεσα αποτελέσματα στη ναυτιλία και τα εμπορεύματα είναι πιθανό να είναι περιορισμένα, διπλωματικές και άλλες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή θα μπορούσαν να έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το θαλάσσιο εμπόριο. Διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πόλεμος είναι απίθανο να επηρεάσει απευθείας τις αγορές ναυτιλίας.

Η ιστορία των συγκρούσεων στον Κόλπο της Μέσης Ανατολής δείχνει ότι η ζήτηση για ναυτιλιακή χωρητικότητα αυξάνεται λόγω φόβων για έλλειψη πετρελαίου. Οι επιπτώσεις στις τιμές εξαρτώνται από τη σύγκρουση, καθώς και από το θεμελιώδες υπόβαθρο της αγοράς.

Η τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ, αναπόφευκτα προκαλεί ασυνήθιστη συμφόρηση στο λιμάνι της Ασντόντ, επηρεάζοντας αρνητικά τις λειτουργίες των πλοίων. Παράλληλα, τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει το Υπουργείο Ναυτιλίας του Ισραήλ απαγορεύουν σε πλοία που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία (σύμφωνα με τον Κώδικα IMO) να εισέρχονται στο λιμάνι.

Στην Κύπρο αναμένεται να επηρεαστούν και οι εισαγωγές γεωργικών προϊόντων που εισάγονται στην κυπριακή αγορά.

Ως Christoudias Logistics αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να κρατάμε ενήμερη την αγορά για οποιεσδήποτε πιθανές καθυστερήσεις στις αφίξεις φορτίων που επηρεάζονται λόγω της κατάστασης. Κατανοούμε την ανησυχία που επικρατεί, αλλά μόνο με ψυχραιμία και υπομονή μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ως εταιρεία θα είμαστε δίπλα στους πελάτες μας, των οποίων εκτιμούμε ιδιαίτερα την στήριξή και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν σε μας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διαχειριστούμε αυτές τις δύσκολες συνθήκες με τον γνωστό επαγγελματισμό που μας διακρίνει.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής
Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο