DP World Limassol: Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για φοιτητές

Πιστή στη δέσμευσή της για στήριξη της κυπριακής οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας, η DP World Limassol υλοποίησε τρίμηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης (internship) για νέους και νέες που φοιτούν στους κλάδους των ναυτιλιακών ή άλλων συναφών ακαδημαϊκών τμημάτων.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η DP World Limassol επιβεβαίωσε την αδιάκοπη προσήλωσή της στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς, παρέχοντας την ευκαιρία σε πέντε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στον τομέα των σπουδών τους.

Τους τελευταίους μήνες, οι ασκούμενοι φοιτητές εργάστηκαν μαζί με το προσωπικό της DP World Limassol, συμβάλλοντας σε διάφορες λιμενικές επιχειρήσεις, ενώ απέκτησαν πολύτιμες δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία. Κύριος στόχος της πρακτικής άσκησης ήταν να προσφέρει στους φοιτητές μια δομημένη ευκαιρία μάθησης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, εφοδιάζοντας τους με τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να κτίσουν μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα που έχουν επιλέξει.

IMG_0886

Σε δηλώσεις του, o CEO της DP World Limassol, Simon Pitout, έστειλε το μήνυμα ότι η επένδυση στη μόρφωση και την κατάρτιση, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Ομίλου της DP World.

«Στόχος μας στην DP World Limassol, είναι να στηρίξουμε έμπρακτα τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, μεταδίδοντας τις γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη μας. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία της νέα γενιάς για μια καριέρα στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή βιομηχανία», δήλωσε.

Ανέδειξε παράλληλα το γεγονός ότι «η πρακτική άσκηση μπορεί να γεφυρώσει το κενό μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας» και είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που «έχουμε συνάψει συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια στην Κύπρο, με στόχο να προσφέρουμε ευκαιρίες πρακτικής άσκησης υψηλής ποιότητας στους φοιτητές της χώρας. Μέσω της πρακτικής τους άσκησης στην DP World Limassol, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν πώς είναι να εργάζεσαι στο μεγαλύτερο λιμάνι της Κύπρου. Με τη σειρά τους, οι ασκούμενοι μας, οι οποίοι είναι άτομα εργατικά, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην ομάδα μας, φέρνοντας μαζί τους νέες ιδέες και γνώσεις. Με ικανοποιεί επίσης το γεγονός ότι αρκετοί από τους ασκούμενούς μας εργάζονται τώρα με μερική απασχόληση στην DP World Limassol, έχοντας λάβει πρόσθετη εκπαίδευση για να μπορούν να στηρίξουν τον τομέα κρουαζιέρας όπως και άλλες λειτουργίες όταν χρειαστεί».

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση και όλα έτοιμα για τα 12α Invest Cyprus International Investment Awards
Όμιλος PGA: Έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με την Colliers-Η σημασία για την κυπριακή αγορά
Η BLegal (Panayiotou Shamma LLC) γιορτάζει τα εγκαίνια του νέου γραφείου στη Λεμεσό
Πραγματοποιήθηκε η 36η ετήσια γενική συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προσηλωμένη στη διαρκή στήριξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η Κυβέρνηση
Inspire 2024: Ηχηρά ονόματα στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας
Τα Carob Awards δίνουν παράταση μέχρι 10 Ιουλίου
Μια άλλη πτυχή της βιωσιμότητας από την Αλίκη Δράκου
Το τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου ενισχύει την συνεργασία του με την Wargaming Group Limited
I, AI-«Το μέλλον της εξελικτικής σκέψης και οι σκέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι»