Άξονες οδικού χάρτη για ΜΕΧ από ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.-Τι προτείνουν οι δανειολήπτες

Τους άξονες ενός σχεδιασμού οδικού χάρτη, ο οποίος αποτελεί τη βάση για να εξεταστεί σε βάθος το θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (MEΧ) που, όπως σημειώνεται, κατά γενική ομολογία επηρεάζει αρνητικά την οικονομία της χώρας, παρέθεσε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών. 

Σύμφωνα με τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ, ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει εισηγήσεις για την μείωση των ΜΕΧ και άλλα παρεμφερή θέματα, όπως τη στήριξη των Δανειοληπτών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, λόγω του πληθωρισμού που ήδη βρίσκεται στο 4%, και της αύξησης της ακρίβειας, ακόμη και σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Συμπληρώνεται πως οι άξονες αυτοί είναι η συνέχιση της ισχύος του σταθερού πλαισίου των εκποιήσεων, η καθιέρωση της δυνατότητας αποτελεσματικής απονομής δικαιοσύνης, όπως υποχρεώνουν οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες και η Ευρωπαϊκή Νομολογία και η δια μέσου της εφαρμογής ενός πλαισίου συνεχούς και αποτελεσματικής εποπτείας των Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Πιστώσεων, ούτως ώστε να εφαρμόζουν φιλόδοξες και αξιόπιστες στρατηγικές βιώσιμων αναδιαρθρώσεων για να μειωθούν οριστικά οι ΜΕΧ.

Στους άξονες περιλαμβάνεται και η παροχή οικονομικής στήριξης στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και νοικοκυριών με στόχο την πληρωμή μέρους των δόσεων του δανείου τους.

Προς υποστήριξη των τεσσάρων αξόνων του Οδικού Χάρτη που εισηγείται ο Σύνδεσμος, η Κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει και να λειτουργήσει άμεσα το καλάθι του Νοικοκυριού και να εξαγγείλει και να εφαρμόσει άμεσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας κατά της ακρίβειας.

Δειτε Επισης

Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ