Powered by

Τα ξαναλένε για την ΑΤΑ Υπουργός Εργασίας και ΚΕΒΕ-ΟΕΒ

Συνάντηση για το θέμα του θεσμού της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) θα έχει στις 9.00 το πρωί ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.

Προσπάθεια του Υπουργού Εργασίας είναι να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων, για το μέλλον της ΑΤΑ.

Εξάλλου, την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη για το θέμα της ΑΤΑ κοινή συνάντηση των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον Υπουργό Εργασίας.

Μετά τη συνάντηση οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει πανσυνδικαλιστική συνάντηση για να αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν από την συνάντηση τους με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Η Κυβέρνηση δεν συζητεί κατάργηση της ΑΤΑ, όπως δήλωσε επανειλημμένα ο κ. Κούσιος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο ρόλος του είναι καθαρά διαμεσολαβητικός.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, αντί στο 50% που είναι σήμερα, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις θεωρούν ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της ΑΤΑ και θα πρέπει να καταργηθεί πλήρως.

Δειτε Επισης

Με αμελητέες απώλειες άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή ΦΠΑ-Καμπανάκι από το Τμήμα Φορολογίας
Νέα σελίδα υποστήριξης «Tax For All» και εξυπηρέτηση για θέματα φορολογίας μέσω ψηφιακού βοηθού
Η μέση διάρκεια του εργασιακού βίου στην Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση
Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Ποιοι κερδίζουν από την κατανομή δισεκατομμυρίων-Πόσα εξασφαλίζει η Κύπρος