Powered by

Η.Β.: Βλέπουν τον πληθωρισμό να επιταχύνεται τα επόμενα χρόνια

Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι οι επιχειρηματικοί ηγέτες βλέπουν τον πληθωρισμό να επιταχύνεται τα επόμενα χρόνια και την αύξηση των μισθών να ενισχύεται, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για ανοδικές πιέσεις στις τιμές, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Κεντρική Τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η μηνιαία έρευνά της για τους υπεύθυνους λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων έδειξε ότι οι προσδοκίες για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για το επόμενο έτος αυξήθηκαν στο 7,4% τον περασμένο μήνα από 7,2% τον Νοέμβριο. Οι εκτιμήσεις για την πορεία των μισθών κινήθηκαν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στο 6,3%.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν επισημάνει ότι ανησυχούν για την επιμονή των προσδοκιών για τον πληθωρισμό στην οικονομία μετά την εκτίναξή του σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών πέρυσι. Ενώ η Κεντρική Τράπεζα αναμένει ότι το εν λόγω ποσοστό θα μειωθεί απότομα αργότερα φέτος, οι παρατεινόμενες πιέσεις στις τιμές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απομάκρυνση των προοπτικών αυτών από τον στόχο της τράπεζας για 2%.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι λιγότερες εταιρείες ανέφεραν δυσκολίες στις προσλήψεις, μια ένδειξη ότι η στενότητα στην αγορά εργασίας που αυξάνει τους μισθούς μπορεί να αρχίσει να υποχωρεί. Το 71% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα προσλήψεων τον περασμένο μήνα, από 78% τον προηγούμενο μήνα.

Η BOE δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις αναμένουν ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα οδηγήσουν σε χαμηλότερες επενδύσεις και απασχόληση το επόμενο έτος. Η έρευνα έδειξε ότι οι επιχειρήσεις ενδέχεται να μειώσουν τις επενδύσεις κατά 8% και την απασχόληση κατά 2%.

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Ανοίγει την στρόφιγγα και μοιράζει περισσότερες από δύο τρις στερλίνες στα Υπουργεία η Ρέιτσελ Ριβς
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders