Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τιμές ακινήτων στην Κύπρο: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Στις αρχές του 2022, οι αγορές ακινήτων σε όλο τον κόσμο αντιμετώπιζαν τεράστια ζήτηση, περιορισμένη προσφορά και υψηλές τιμές. Κοιτάζοντας προς το 2023, το τοπίο έχει αλλάξει δραματικά, ειδικά, από τότε που οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν να αυξάνουν τα επιτόκια.

Αν και οι τιμές των κατοικιών πέφτουν, πολλοί στον κλάδο θεωρούν τη μετατόπιση περισσότερο ως ομαλοποίηση παρά ως διόρθωση. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με έκθεση της Knight Frank, η παγκόσμια αύξηση των τιμών των κατοικιών για τα πολυτελή ακίνητα -το κορυφαίο 5% της αγοράς- επιβραδύνθηκε στο 8,8% ετησίως το τρίτο τρίμηνο, από 10,9% στο αποκορύφωμά τους στις αρχές του 2022.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πορεία των τιμών των ακινήτων στο νησί μας. Μια εξαιρετική ανασκόπηση της σημερινής κατάστασης στην Κύπρο και των τάσεων που εκτιμώνται για το μέλλον, αναμένεται να κάνει ο Διευθυντής της Kikis Athinodorou & Associates LLC, Κίκης Αθηνοδώρου. Στην ομιλία του ενώπιον του 17ου Συνεδρίου και Έκθεσης Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων, με τίτλο «Τιμές Ακινήτων στην Κύπρο: Το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον», ο CEO θα παρουσιάσει στο κοινό το πώς κινήθηκαν οι τιμές ακινήτων, ιστορικά από το 1995 μέχρι και το 2022 και ποιοι παράγοντες θα τις επηρεάσουν κατά το 2023, δεδομένων μεταξύ άλλων και της αύξησης του κατασκευαστικού κόστους.

Κατά την  διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Αθηνοδώρου θα αγγίξει καυτά θέματα της βιομηχανίας και θα απαντήσει στα πιο καίρια ερωτήματα: Πώς θα διανεμηθεί το αυξημένο κόστος κατασκευής; Ποιος ο αντίκτυπος στις τιμές από τις επιλογές των νέων αγοραστών και της εμφάνισης της τηλεργασίας; Σε ποιους αγοραστές στοχεύουν οι μεγάλες επενδύσεις και πώς θα επηρεαστούν οι τιμές της αγοράς; Όλ’ αυτά θα αναλυθούν ενώπιον των συνέδρων από έναν ομιλητή με βαθιά γνώση του αντικειμένου.

Εμπειρία τριών δεκαετιών

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην κυπριακή αγορά ακινήτων και με ένα εκτεταμένο στρατηγικό δίκτυο συνεργατών και πληροφοριών ο κ. Αθηνοδώρου παρέχει μακροχρόνια, αξιόπιστες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τοπικά ιδρύματα, ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες, καθώς και σε ιδιώτες.

Συμβουλεύει για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και χρηματοδότησης, ενώ η τεχνογνωσία του συμβάλει σε αποφάσεις δικαστηρίων και εκτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων δημόσιων εταιρειών. Από το 1995 ηγείται ομάδας 10 πιστοποιημένων εκτιμητών και ελεγκτών ποιότητας και επιδιώκει την συνεχόμενη βελτίωση της ποιότητας και τη συμμόρφωση με τα διεθνή επαγγελματικά και ηθικά πρότυπα.

Σε ποιους απευθύνεται

Στις 29 Μαρτίου 2023, μέρα πραγματοποίησης του μεγάλου γεγονότος, καταξιωμένα ονόματα θα βάλουν στο μικροσκόπιο όλα τα μεγάλα ζητήματα του Κλάδου. Δηλώστε συμμετοχή και λάβετε μέρος σε μια εκδήλωση απευθυνόμενη σε Εταιρείες Ανάπτυξης Γης, Κατασκευαστικές Εταιρείες, Εργολάβους, Κτηματομεσιτικά Γραφεία, Εκτιμητές ακινήτων, Μελετητές, Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, άλλους εξειδικευμένους μελετητές, Σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, Εταιρείες Υλικών Οικοδομής (Παραγωγούς, Εισαγωγείς, Διανομείς Υλικών Οικοδομής), Σχετικές Κυβερνητικές Υπηρεσίες και Ρυθμιστικές Αρχές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χρηματοοικονομικούς Οργανισμοί και Επαγγελματικές Υπηρεσίες, Τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς,  Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία, Δικηγορικά γραφεία, Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων και Θεσμικούς επενδυτές.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Χορηγός (Μέχρι στιγμής): Psaras Construstion

Με την στήριξη: Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, RICS, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου, Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ