Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Κατεδαφίζεται το Μαϊρόζα, υψώνεται το Mandarin Park

Την αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του νέου πύργου 71 μέτρων που θα κοσμεί την Γερμασόγεια σηματοδοτεί η έναρξη των εργασιών κατεδάφισης του κτηριακού συγκροτήματος, που είναι για χρόνια εγκαταλελειμμένο, Μαϊρόζα, και στη θέση του οποίου θα κατασκευαστεί το «Mandarin Park» που υλοποιεί η εταιρεία Mandarin Park Mediterranean LTD.

Το τεμάχιο προς ανάπτυξη βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού και αφορά το γωνιακό τεμάχιο, το νότιο άκρο του οποίου εφάπτεται με την Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου Ι, ενώ το ανατολικό του άκρο εφάπτεται με την Οδό Αμπελακίων.

Ο νέος πύργος θα έχει ύψος 71 μέτρων και 16 ορόφων. Πρόκειται για μεικτή ανάπτυξη με εμπορικές και γραφειακές χρήσεις, της οποίας το κόστος υπολογίζεται στα €16.385.000, σύμφωνα με την Περιβαλλοντικής Μελέτη που κατατέθηκε το 2019 στο Τμήμα Περιβάλλοντος.

Το «Mandarin Park» θα προσφέρει υπηρεσίες σπα, ιδιωτική πισίνα και γυμναστήριο, ενώ θα αποτελείται από διαμερίσματα τύπου στούντιο, δύο υπνοδωματίων, τριών υπνοδωματίων και ρετιρέ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου.

Η οικιστική ανάπτυξη αφορά 36 διαμερίσματα, συμπεριλαμβανομένου προς ιδιωτική χρήση από τους ενοίκους του πύργου και κήπου οροφής.

Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Μελέτη, η κατασκευαστική περίοδος για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου έργου αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια από τη μέρα έναρξης των εργασιών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα δημόσια έργα, οι εργασίες κατεδάφισης θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία και οι παρόδιοι χώροι στάθμευσης, για μήκος 80 μ. περίπου, θα παραμείνουν κλειστοί και η κυκλοφορία θα διακινείται στη διπλανή λωρίδα.

 

 

Δειτε Επισης

Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ