Ίδρυση του ICC Women Network Cyprus

Με όραμα τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου γυναικών επιχειρηματιών για την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της ποικιλομορφίας των φύλων σε θέσεις αποφάσεων και διοικητικά συμβούλια, από το Νοέμβριο του 2022 έχει δημιουργηθεί το ICC Women Network Cyprus, που αποτελεί μέρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) Κύπρος.

Το ICC εκπροσωπείται στην Κύπρο από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή του ΔΕΕ που εδρεύει στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ).

To ICC ιδρύθηκε το 1919 και είναι o βασικός παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός που στηρίζει τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, προωθεί το ελεύθερο διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις και στηρίζει τις επιχειρήσεις στην αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων. Συνεργάζεται, επίσης, μαζί με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ.

Παράλληλα, το ICC Women Network Cyprus απαρτίζεται από γυναίκες από διάφορους τομείς της κυπριακής οικονομίας όπως η βιομηχανία, οι υπηρεσίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και η υγεία. Το δίκτυο στοχεύει στη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλονται από το ICC για την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο, την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών σε θέματα που αφορούν την οικονομία της Κύπρου.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το δεκαπενταμελές  συμβούλιο να αναλάβει τα ηνία του συνδέσμου η κ. Μόνικα Πολεμίτη από την BakerTilly, ενώ παράλληλα έχουν αποφασιστεί συγκεκριμένοι στόχοι, δράσεις και πρωτοβουλίες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής στο ΚΕΒΕ στο τηλέφωνο +357 22889772.

Δειτε Επισης

Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ
ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄ Λευκωσίας: «Επαγγέλματα του μέλλοντος και Νέες Δεξιότητες»
Επανέρχεται σταδιακά και με νέο σχεδιασμό η Πύλη Κτηματολογίου
Όλα έτοιμα για ποδηλατικό υπερθέαμα στο Cyprus Gran Fondo powered by Skoda
Η DP World Limassol υποδέχθηκε τους νέους υπουργούς στο λιμάνι Λεμεσού
«Εβδομάδα Καριέρας 2023» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Ενισχύεται με φόντο την Ουκρανία το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+
Oλοήμερο Fun Day στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης Nicosia Mall
Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ΤΕΠΑΚ: Εκδήλωση ενημέρωσης για επιλογή κατεύθυνσης
H Cyta Business παρουσιάζει τα 10α ΙΝ Business Grocery Retail Awards