Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Νέο χιονοδρομικό κτήριο έκτασης 1082 τ.μ.-Μπήκε ο θεμέλιος λίθος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε το Σάββατο το θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου στην περιοχή Sun Valley στο Τρόοδος.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Χιονοδρόμων Κύπρου Ντίνος Λευκαρίτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που με τη σημαντική του βοήθεια για την εξασφάλιση απαιτούμενων κονδυλιών συνέβαλε καθοριστικά στο να καταστεί η ανέγερση εφικτή.

Όπως ανέφερε ο κ. Λευκαρίτης, η υλοποίηση του Νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου επιτυγχάνεται μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών και διαβουλεύσεων όλων των Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου. «Με την ολοκλήρωσή του, ο χώρος θα μεταμορφωθεί σε ένα ονειρικό τοπίο το οποίο πιστεύουμε θα αποτελεί πόλο έλξης για ακόμη περισσότερους λάτρεις του σκι και για αμέτρητους επισκέπτες», τόνισε.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ντροπή για το μέχρι σήμερα καθεστώς των εγκαταστάσεων στο χιονοδρομικό κέντρο Τροόδους.

Όπως τόνισε συμμερίζεται το όραμα του Ομίλου Χιονοδρόμων Κύπρου για ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο και για αυτό η κυβέρνηση στήριξε την υλοποίηση αυτού του έργου, ώστε να είναι στολίδι και σημείο αναφοράς. 

Το κράτος αποφάσισε να στηρίξει την ανέγερση του έργου με χορηγία 2 εκατομυρίων ευρώ και ο Όμιλος Χιονοδρόμων να συμβάλει με 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα σημείωσε ότι λόγω νομοτεχνικών προβλημάτων καθυστέρησε η υλοποίηση του έργου, παραδεχόμενος ότι οι αρχικές του προσδοκίες ήταν σήμερα να εγκαινιάσει την ανέγερση του έργου.  

Τέλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οπισθοδρόμηση για την υλοποίηση του έργου και δεν θα αλλάξει ποτέ η αποφασιστικότητα για τη δημιουργία του έργου.   

Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Τρόοδος λειτουργεί από το 1960 μέχρι και πρόσφατα έγιναν ελάχιστες αλλαγές και βελτιώσεις. H ανέγερση του νέου κτηρίου αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και το άθλημα των χιονοδρομιών. 

Στις αλυσιδωτά θετικές προεκτάσεις της αναβάθμισης αυτής, συμπεριλαμβάνονται η αύξηση του χειμερινού και του αθλητικού τουρισμού, ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος, η προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, η δραστηριοποίηση των ορεινών κοινοτήτων και η υποβοήθηση των οικονομιών τους, η κοινωνική και αθλητική δραστηριοποίηση των νέων στις ορεινές περιοχές, και η αναβάθμιση της αθλητικής παρουσίας της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο.

Το κτήριο θα είναι συνολικής έκτασης 1082 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού για σκι, αίθουσα συνεδριάσεων και χώρους εστίασης.

Όλοι οι χώροι του κτηρίου είναι προσβάσιμοι από Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Το έργο αναμένεται να αναβαθμίσει αισθητά την περιοχή και θα συμβάλει στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της εποχικότητας.

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης