Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Αβραάμ Πεκρής: Διατήρηση του θετικού μομέντουμ στην ασφάλιση το 2023

Υποδεικνύοντας πως ο ασφαλιστικός τομέας επέδειξε ισχυρή ανθεκτικότητα τα τελευταία χρόνια, με τα ασφάλιστρα να σημειώνουν σημαντική άνοδο σε δύσκολους καιρούς, ο γενικός διευθυντής της Eurolife, Αβραάμ Πεκρής, εκτιμά πως το 2023 θα διατηρηθεί το θετικό αυτό μομέντουμ στην ασφάλιση, καθώς παρατηρείται ολοένα και εντονότερη ζήτηση ασφαλιστικών προϊόντων στον κλάδο ζωής.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, στο πλαίσιο του «IN Business Forecasting 2023», ο κ. Πεκρής αποδίδει την αισιοδοξία αυτή στη σταθεροποίηση του τομέα υγείας, με τους πολίτες, όπως σημειώνει, να αναζητούν εναλλακτικές επιλογές ελεύθερης και ιδιωτικής ασφάλισης, παράλληλα με το ΓεΣΥ.

Αναφερόμενος στην κυπριακή οικονομία γενικότερα, ο γενικός διευθυντής της Eurolife επισημαίνει πως θα συνεχίσει και το 2023 να δέχεται πιέσεις, με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία να επηρεάζουν το εισόδημα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

«Αλλά», υπογραμμίζει, «οφείλουμε να προσεγγίζουμε τις εξελίξεις με αισιοδοξία, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο. Έτσι, και στην υφιστάμενη κρίση θεωρώ πως θα ανταπεξέλθουμε ιδανικά, όπως τα καταφέραμε και τα προηγούμενα χρόνια».

Διαβάστε ακόμη:

Πώς αναμένετε να κινηθούν η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2023;

Η κυπριακή οικονομία θα συνεχίσει και το 2023 να δέχεται πιέσεις, με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία να επηρεάζουν το εισόδημα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων εξαιτίας του πληθωρισμού, του αυξημένου κόστους ενέργειας ως επίσης και των αυξημένων επιτοκίων.

Η παρούσα γεωπολιτική και οικονομική συγκυρία μας απασχολεί και μας κρατά σε εγρήγορση, αλλά οφείλουμε να προσεγγίζουμε τις εξελίξεις με αισιοδοξία, βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο. Έτσι, και στην υφιστάμενη κρίση θεωρώ πως θα ανταπεξέλθουμε ιδανικά, όπως τα καταφέραμε και τα προηγούμενα χρόνια.

Πιστεύω πως οι προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 3% το 2023 θα επιβεβαιωθούν, την ίδια στιγμή που η σταθεροποίηση των επιτοκίων θα συμβάλει σημαντικά στην άμβλυνση της αβεβαιότητας, προσδίδοντας περισσότερη σταθερότητα στις αγορές.

Άνοδος ασφαλίστρων σε δύσκολους καιρούς

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα σας για το 2023; Πιστεύετε ότι το 2023 θα κινηθεί με θετικό πρόσημο, αρνητικό πρόσημο ή το ίδιο με το 2022;

Ο τομέας μας επέδειξε ισχυρή ανθεκτικότητα τα τελευταία χρόνια, με τα ασφάλιστρα να σημειώνουν σημαντική άνοδο σε δύσκολους καιρούς. Για το 2023, προβλέπω πως θα διατηρηθεί το θετικό αυτό μομέντουμ στην ασφάλιση, καθώς παρατηρούμε ολοένα και εντονότερη ζήτηση ασφαλιστικών προϊόντων στον κλάδο ζωής.

Μία αισιοδοξία που μπορούμε να την αποδώσουμε και στη σταθεροποίηση του τομέα υγείας, με τους πολίτες να αναζητούν εναλλακτικές επιλογές ελεύθερης και ιδιωτικής ασφάλισης, παράλληλα με το ΓεΣΥ.

Σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του κλάδου είναι επίσης τα αποταμιευτικά και τα επενδυτικά σχέδια, που είναι πολύ ελκυστικά λόγω της διασποράς και των εναλλακτικών ευκαιριών στις επενδύσεις των χαρτοφυλακίων τους, ενώ το δικό τους λιθαράκι βάζουν οι πρόσφατες ρυθμίσεις στα ταμεία και τα σχέδια επαγγελματικών παροχών, που η διαχείρισή τους παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον.   

Οι θετικές αυτές ενδείξεις αναμένεται να ενισχύσουν την ασφαλιστική διείσδυση στην αγορά, που βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. Χρειάζονται όμως αρκετά βήματα για να φτάσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα ασφάλισης.

Στην Eurolife, αναλαμβάνουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφαλιστική συνείδηση της κοινωνίας, όπως μέσα από ενημερωτικές δράσεις που αφορούν τον ασφαλιστικό αλφαβητισμό.

Η τεχνολογία βελτιώνει την ποιότητα ζωής

Ποιες είναι οι σημαντικές τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να προσεχθούν στον τομέα δραστηριοποίησής σας για το 2023;

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας θα εξακολουθήσει να μεταμορφώνει ολόκληρους τομείς της οικονομίας και κατ’ επέκταση να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Ως πρωτοπόρος οργανισμός, αξιοποιούμε τις ψηφιακές δυνατότητες και επενδύουμε στα συστήματά μας και στην εξυπηρέτηση των πελατών μας. Παρέχουμε νέες υπηρεσίες και εργαλεία για ευέλικτη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση, με απλές και γρήγορες διαδικασίες.

Στην προσπάθειά μας αυτή, τα στελέχη μας αποτελούν την κινητήρια δύναμή μας. Εκπαιδεύουμε και αναβαθμίζουμε συνεχώς το ρόλο των ασφαλιστικών σύμβουλών μας, με το ανθρώπινο δίκτυο που έχουμε στην αγορά να εργάζεται με επαγγελματισμό, εμπειρία, κατάρτιση και υποδομές προσφέροντας υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση.

Οι στόχοι της Eurolife και οι διεθνείς βραβεύσεις

Τι να αναμένουμε από την Eurolife το 2023; Ποιοι είναι στόχοι σας;

Στην Eurolife, για περισσότερο από τρεις δεκαετίες παρέχουμε ασφάλεια και προστασία στον άνθρωπο απέναντι στις δυσκολίες και τα αναπάντεχα της ζωής. Προσαρμοζόμαστε στις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις και προσφέρουμε μια πλήρη σειρά από προγράμματα τα οποία ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πολιτών. Αναπτύσσουμε διαρκώς τις εργασίες μας χτίζοντας δυνατές σχέσεις μέσα από την αξιοπιστία,  την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια.

Αξίες που μας έχουν καθιερώσει ως κυρίαρχους στην ασφαλιστική αγορά, κάτι που πιστοποιούν έμπρακτα οι πρόσφατες διεθνείς βραβεύσεις που λάβαμε. Τις τρεις διακρίσεις μας στα «Global Banking and Finance Awards 2022» ως η καλύτερη Ασφαλιστική Εταιρεία Κλάδου Ζωής στην Κύπρο, ως η Ασφαλιστική Εταιρεία που προσφέρει υψηλή ικανοποίηση στους πελάτες της και ως η «Εταιρεία της χρονιάς» στην παροχή σχεδίου επαγγελματικών συντάξεων καθώς επίσης και τη βράβευσή μας, ξανά, ως η κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία Κλάδου Ζωής στην Κύπρο, στο πλαίσιο των «Global Insurance Awards 2022», που διοργανώνει κάθε χρόνο το διεθνές οικονομικό περιοδικό «World Finance».

Με κίνητρο όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε με αφοσίωση να υπηρετούμε τον άνθρωπο, δίπλα του ως πραγματικό στήριγμα. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην κοινωνία μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας (CSR) και των ESG κριτηρίων που εφαρμόζουμε στις δραστηριότητές μας, με στόχο τη δική μας συμβολή στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου