Μίλτος Μιχαηλάς: Συμφώνησε με Alpha Bank Κύπρου για CEO

Η Alpha Bank Κύπρου αποτελεί τον επόμενο επαγγελματικό σταθμό του Μίλτου Μιχαηλά, έπειτα από την αποχώρησή του από την Bank of Sydney.

Όπως έγραψε σε πρόσφατο δημοσίευμά του το InBusinessNews, ο κ. Μιχαηλάς αποφάσισε για οικογενειακούς λόγους να επιστρέψει από την Αυστραλία, με τον ίδιο να δηλώνει πως στόχος του ήταν η επανένταξή του στον κυπριακό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Αυτό αποτελεί πλέον γεγονός, καθότι ο Μίλτος Μιχαηλάς συμφώνησε με την Alpha Bank Κύπρου και αναλαμβάνει την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας.

Διαβάστε εδώ: Μίλτος Μιχαηλάς: Στόχος η επανένταξη στον κυπριακό τραπεζικό τομέα

Ο κ. Μιχαηλάς θα αναλάβει τα καθήκοντά του με την αποδέσμευση του από την Bank of Sydney, και δεδομένου βεβαίως πως ο διορισμός του θα τύχει της απαραίτητης  έγκρισης από την εποπτική αρχή, δηλαδή την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, μέσα από την διαδικασία ελέγχου fit and proper, που θα αρχίσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

O Μίλτος Μιχαηλάς θα διαδεχθεί στην θέση του CEO της Alpha Bank Κύπρου τον Κωνσταντίνο Κουτεντάκη, ο οποίος κατείχε την θέση από το 2017 και η θητεία του οποίου έχει ολοκληρωθεί. 

Τη συμφωνία με την Alpha Bank Κύπρου επιβεβαίωσε μιλώντας στο InBusinessNews ο κ. Μιχαηλάς.

«Βλέπω τον κυπριακό τραπεζικό τομέα με αρκετή θετική ενέργεια. Πιστεύω ότι ο τραπεζικός κόσμος έχει την ικανότητα να μετέλθει των προβλημάτων που είχαμε στο παρελθόν, σε μία πορεία ανόδου. Κλείνουν θεωρώ οι πληγές της προηγούμενης δεκαετίας του τραπεζικού συστήματος. Ευελπιστώ ότι θα μπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξής της κυπριακής οικονομίας», ανέφερε.

Διαβάστε εδώ: Ο Μίλτος Μιχαηλάς αποχωρεί από την Bank of Sydney

Ο κ. Μιχαηλάς θα επιστρέψει στην Κύπρο μετά από περισσότερα από έξι χρόνια στη θέση του CEO της Bank of Sydney, την οποία καθοδήγησε με επιτυχία την ανάπτυξη του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου της με επίκεντρο την προώθηση της εσωτερικής αποτελεσματικότητας και την υλοποίηση έργων αυτοματισμού και ψηφιοποίησης. 

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης για τραπεζική ένωση: Στόχος η κατάληξη πριν το τέλος του 2023
XAK: Μεγάλες απώλειες των τραπεζικών μετοχών Κύπρου και Ελληνικής
Ηγέτες Ε.Ε.: Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανθεκτικός
Αναδιαρθρώθηκαν δάνεια ύψους €2.733 εκ. το 2022, μη εξυπηρετούμενο σχεδόν ένα στα δέκα
Κ. Ηροδότου: Με σημαντική ρευστότητα ο κυπριακός τραπεζικός τομέας
ΕΤΥΚ: Συμφωνεί με Ηροδότου για αύξηση καταθετικών επιτοκίων
Astrobank: Εισάγει ομόλογα στη νέα αγορά του ΧΑΚ
H τραπεζική κρίση και η «άνοιξη» των crypto με αναμνήσεις από Κύπρο
Δείκτης ΣΠΟΔ: Επιβράδυνση της οικονομίας το 2023 αλλά όχι ύφεση
Κριστίν Λαγκάρντ: Οι κινήσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια και το μήνυμα στις τράπεζες