Chevron: Αύξηση κερδών και εσόδων το δ' τρίμηνο

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Chevron Corp. για το τελευταίο τρίμηνο, με τον κολοσσό του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα, αλλά να τις χάνει στα κέρδη, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Ειδικότερα, τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού ανήλθαν σε 6,35 δισ. δολ. ή 3,33 δολ. ανά μετοχή από 5,06 δισ. δολ. ή 2,63 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. 

Χωρίς έκτακτα στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 4,09 δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 4,33 σε δημοσκόπηση της FactSet. 

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17,3% και ανήλθαν σε 56,47 δισ. δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 52,68 δισ. δολ.

"Παρουσιάσαμε κέρδη ρεκόρ και ταμειακές ροές το 2022, ενώ αυξήσαμε τις επενδύσεις και την παραγωγή μας στις ΗΠΑ σε νέα υψηλά", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mike Wirth σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα. 

Για το σύνολο της χρήσης η Chevron σημείωσε ρεκόρ κερδοφορίας, με τα προσαρμοσμένα κέρδη να υπερδιπλασιάζονται στα 36,5 δισ. δολ.

Η Chevron είναι ο πρώτος από τους ενεργειακούς κολοσσούς που ανακοινώνει αποτελέσματα, με την Exxon Mobil να ακολουθεί στις 31 Ιανουαρίου. Οι Shell, BP και TotalEnergies θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών