powered by

Έπεσαν υπογραφές για τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου

Σε πορεία υλοποίησης μπαίνει ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Παλαιχωρίου, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη εργασιών της πρώτης φάσης του έργου.

Η φάση αυτή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Παλαιχωρίου αφορά την κατασκευή του τμήματος Ανάγεια – Αγροκηπιά, μήκους περίπου 8.1 χλμ., με τέσσερις (4) λωρίδες κυκλοφορίας, ισόπεδο κόμβο στους Εργάτες, ανισόπεδους κόμβους στη συμβολή του Αγίου Ιωάννη και της Μαλούντας και ισόπεδο τερματικό κόμβο κοντά στη συμβολή Αγροκηπιάς – Μιτσερού. Περιλαμβάνει επίσης τρεις (3) γέφυρες, καθώς και υπέργειες και υπόγειες οχηματικές προσβάσεις για σύνδεση υφιστάμενων δρόμων. 

Στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτεύχθηκε η συμπερίληψη στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών μια σημαντική επέκταση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Παλαιχωρίου μέχρι τον Αγρό και την Κυπερούντα. 

Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων κα Ελένη Κασκίρη και, εκ μέρους της εταιρείας «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ IACOVOU - CYFIELD JOINT VENTURE», οι κύριοι Γιώργος Ιακώβου, εκ μέρους της «IACOVOU BROTHERS (CONSTRUCTIONS) LIMITED» και Γιώργος Χρυσοχόος, εκ μέρους της «CYFIELD CONSTRUCTION LIMITED».

Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Μάρτιο 2023, με διάρκεια εκτέλεσης 42 μήνες και κόστος €77.643,93 συμπ Φ.Π.Α.

Δειτε Επισης

Σε ανοδική πορεία οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών-Οι αυξήσεις και μειώσεις κατά κύρια κατηγορία προϊόντων
Συμβάσεις ενοικίασης και αγοραπωλησίας ακινήτων μόνο από δικηγόρους... Έντονη αντίθεση και ανησυχία κτηματομεσιτών
Δήμος Παναγιώτου: Σημαντικός μοχλός ενίσχυσης της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού το Limassol Greens
Κατοικίες και διαμερίσματα σε Πάφο και Λεμεσό από την Altamira Real Estate
Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπρασία Μαΐου της BidX1-Διαθέσιμα πέραν των 60 ακινήτων
Αυτοψία ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας σε συγχρηματοδοτούμενα έργα στη Λεμεσό
Αγροτικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: Αναγκαία η ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την ημερήσια ενοικίαση
Αλ. Βαφεάδης: Καμία αντιπαράθεση με Δήμαρχο Λάρνακας για το λιμάνι-Οι διαδικασίες προχωρούν με διάλογο και τεκμηρίωση
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η πρόταση νόμου για εγκλωβισμένους αγοραστές αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή λύση