Powered by

Γαλλία: Η Γερμανία θα ενταχθεί στο έργο του αγωγού υδρογόνου H2Med

Ο αγωγός υδρογόνου H2Med μεταξύ της Βαρκελώνης και της Μασσαλίας θα επεκταθεί στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντηση κορυφής που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο 'Ολαφ Σολτς στο Παρίσι.

Το σχέδιο κατασκευής του ευρωπαϊκού αγωγού υδρογόνου H2Med, με στόχο την ανάπτυξη της χρήσης υδρογόνου στην ήπειρο, θα επεκταθεί από τις χώρες της νοτιοδυτικής Ευρώπης στη Γερμανία, διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό καγκελάριο.

"Αποφασίσαμε να επεκτείνουμε το έργο H2Med το οποίο, χάρη στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, συνδέει την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία (...), με τη Γερμανία, η οποία θα είναι εταίρος σε αυτή τη στρατηγική υποδομής όσον αφορά υδρογόνο", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος με την ευκαιρία της 60ής επετείου της συνθήκης συμφιλίωσης μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Κίνα: Επενδύει στην κατανάλωση για να ενισχύσει την οικονομία
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs
Bloomberg: Έτοιμη για αντίποινα η Ε.Ε. εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βασικούς δασμούς
Πράσινο από την ΕΚΤ στην εξαγορά της Mediobanca από Monte dei Paschi
Μεγάλες απώλειες για τον χρυσό καθώς υποχωρεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος