Powered by

Ζητούν από την Κυβέρνηση αντισταθμιστικά μέτρα οι δανειολήπτες

Για λήψη αντισταθμιστικών μέτρων προς στήριξη των Κυπρίων πολιτών καλεί την Κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum - The Global Risk Report 2023) η οικονομία της Κύπρου κινδυνεύει από τον πληθωρισμό, την κρίση του κόστους ζωής, την αποτυχία προσαρμογής μας στην κλιματική αλλαγή, τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις και τις σοβαρές κρίσεις στον τομέα του εμπορίου.

Συμπληρώνεται πως με δελτίο Τύπου στις αρχές του έτους ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ είχε αναδείξει την απραξία της Κυβέρνησης ως προς τον σχεδιασμό και την εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων ανακούφισης των πολιτών, όπως έπραξαν όλες οι Κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως η Ελλάδα, τονίζοντας πως η κατάσταση σήμερα έχει επιδεινωθεί, με την ακρίβεια να έχει αυξηθεί στο 20% στο κόστος στέγασης και 10% στα τρόφιμα.

Η Κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει τα αντισταθμιστικά μέτρα που όφειλε να σχεδιάσει για ανακούφιση και στήριξη των Κυπρίων, συνεχίζει ο Σύνδεσμος, προσθέτοντας πως από την πλευρά τους τα μέλη του Συνδέσμου σε συνεννόηση με άλλους φορείς και οργανώσεις θα σχεδιάσουν μέτρα αντίδρασης, στοχεύοντας στον εξαναγκασμό της Κυβέρνησης να «ξυπνήσει».

Δειτε Επισης

Στη Ντόχα ο Γιώργος Παπαναστασίου...Στο επίκεντρο οι εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Κύπρου-Κατάρ
Νίκος Χριστοδουλίδης: Αντανάκλαση της θετικής δυναμικής της οικονομίας μας οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν
Εγκρίνει το σχέδιο δράσης για επιστροφή ταλέντων στην Κύπρο το Υπουργικό-Τεράστιο το ενδιαφέρον για την εκδήλωση στο Λονδίνο
Χαιρετίζει αλλά κρατά μικρό καλάθι για τις εξαγγελίες για Λεμεσό το ΕΒΕΛ-Ζητά σαφή και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα
Εισιτήριο επιστροφής για Κύπριους που διαπρέπουν στο εξωτερικό...Η πρωτοβουλία Minds in Cyprus ως «πράξη πίστης»
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
ΥΠΟΙΚ για προβλέψεις Κομισιόν: Επιβεβαιώνεται η σταθερή πρόοδος, η ανθεκτικότητα και η δυναμική της οικονομίας
Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Συνέχιση οικονομικής ανάπτυξης στην Κύπρο-Ο κύριος κίνδυνος για την οικονομία
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην Κύπρο για αξιολόγηση του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»Επισκέψεις σε έργα σε Λεμεσό και Λάρνακα
Εκπροσωπεί την Κύπρο σε ανοιχτή συζήτηση υψηλού επιπέδου στο Σ.Α. των Ηνωμένων Εθνών ο Βαφεάδης