Σημαντικά αυξημένο το εξωτερικό εμπόριο το δεκάμηνο του 2022

Σημαντική αύξηση κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο της Κύπρου το δεκάμηνο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου. Παράλληλα και λόγω της μεγαλύτερης αύξησης των εισαγωγών, το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου αυξήθηκε.

Συγκεκριμένα οι συνολικές εισαγωγές αγαθών για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022 ήταν €9.394,7 εκ. σε σύγκριση με €6.991,0 εκ. για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021, σημειώνοντας αύξηση 34,4%.

Οι συνολικές εξαγωγές αγαθών για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022 ήταν €3.241,3 εκ. σε σύγκριση με €2.652,4 εκ. για την ίδια περίοδο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 22,2%. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν €6.153,4 εκ. για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022 σε σύγκριση με €4.338,6 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η κύρια πηγή προμήθειας αγαθών προς την Κύπρο με μερίδιο €5.675,4 εκ. επί των συνολικών εισαγωγών, ενώ οι εισαγωγές από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ήταν €881,7 εκ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022. Οι εισαγωγές από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ήταν €2.837,6 εκ.      

Οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν σε €923,5 εκ., ενώ οι εξαγωγές προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ήταν €305,5 εκ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022. Οι εξαγωγές προς τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ήταν €2.012,3 εκ.     

Δειτε Επισης

Carlsberg Κύπρου: Διαγωνισμός με προορισμό την Ιαπωνία-Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε το ταξίδι
Η μπύρα που ήπιαμε στην Κύπρο τον Μάιο και η εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών
Κλείδωσε η ημερομηνία για το e-kalathi...Επίσημη πρώτη εντός της ερχόμενης εβδομάδας
Η Lidl Κύπρου αναλαμβάνει ενεργό ρόλο για προστασία του περιβάλλοντος
Τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής Αγ. Αθανασίου συζήτησαν ΣΥΒΙΑΑ, Υπουργείο Ενέργειας και Δήμος Αμαθούντας
Διάταγμα για εγγραφές και μεταβιβάσεις οχημάτων σε καθεστώς ανάκλησης-Οι κατηγορίες αυτοκινήτων που αφορά
LUNO Coffee: Επεκτείνει τη γκάμα του με νέα premium σειρά καψουλών
Σημαντικά αυξημένες οι πωλήσεις των καταστημάτων Jumbo στην Κύπρο τον Μάιο
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της ΚΕΟ-Παραμένει στην προεδρία ο Ιωάννης Χαριλάου
Υπό νομοτεχνική επεξεργασία νομοθετήματα για λειτουργία γενικών καταστημάτων-Πότε θα κατατεθούν στη Βουλή