Αναστέλλουν τα μέτρα οι φαρμακοποιοί-Δίνουν πίστωση χρόνου σε ΟΑΥ

Την αναστολή της λήψης μέτρων και των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών ανακοίνωσε ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ώστε να δοθεί πίστωση χρόνου στον ΟΑΥ για να επεξεργαστεί ένα μοντέλο δίκαιης διαχείρισης της αποζημίωσης των φαρμακοποιών.

«Τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ αναγνώρισαν το πρόβλημα που προέκυψε αναφορικά με την αποζημίωση των φαρμακοποιών από τον ΟΑΥ σε σχέση με την υπέρβαση των συμφωνημένων ετήσιων συσκευασιών φαρμάκων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ ζήτησε από τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος του μήνα ώστε ο Οργανισμός να επεξεργαστεί μοντέλο δίκαιης διαχείρισης της αποζημίωσης των φαρμακοποιών και την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης προς του φαρμακοποιούς.

Το Συμβούλιο του ΠΦΣ σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισε την αναστολή της λήψης μέτρων και των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών δίνοντας την πίστωση χρόνου που ζητήθηκε μέχρι να λάβει την τελική πρόταση του ΟΑΥ, σημειώνεται. Ο ΠΦΣ θα κληθεί με το πέρας της χρονικής διορίας σε διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Future Founders Academy: Υποστηρίζει και καθοδηγεί νέες ιδέες, προσφέροντας €25.000 στο ξεκίνημα
ΑΛΑΜΠΡΑ και ΑΛΦΑΜΕΓΑ παρέδωσαν ιατρικό εξοπλισμό στη στέγη ηλικιωμένων του Δήμου Λευκωσίας
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Open day για σπουδές ιατρικής, οδοντιατρικής και κτηνιατρικής
Βράβευση και ξενάγηση μαθητών στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Medicover Genetics
Η Nayia Morphi στο επίκεντρο της συζήτησης για το εταιρικό και φορολογικό πλαίσιο της Κύπρου
Εργαστήριο για παιδιά δημοτικού στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος-«Πώς το ΑΙ βοηθά στην εκμάθηση δύσκολων εννοιών»
Taming the AI Act: Στρατηγική συμμόρφωση χωρίς περιττές πολυπλοκότητες
Στέφανος Στεφάνου: Ο γενικός γραμματέας...εκτός πλαισίου
Μπαίνουν στα προγράμματα της ΑνΑΔ από τον Γενάρη του 2026 οι αγρότες-Χαιρετίζουν οι αγροτικές οργανώσεις
Το δεύτερο πακέτο τροποποιήσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση-Σημαντικές βελτιώσεις για δήμους, ΕΟΑ και κοινότητες