Powered by

Wall: Μάχη για το πρόσημο με εφόδιο το ράλι της Netflix

Μάχη για το θετικό πρόσημο -μετά από ένα σερί τριών αρνητικών συνεδριάσεων- δίνουν οι κύριοι δείκτες της Wall την Παρασκευή, βρίσκοντας στήριξη στον κλάδο της τεχνολογίας που κινείται ανοδικά χάρη στo ράλι της Netflix και τα κέρδη της μητρικής της Google, Alphabet.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow καταγράφει μικρές απώλειες πέριξ του 0,1% στις 32.990 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 0,1% στις 3.900 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,5% στις 10.900 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση και οι τρεις δείκτες οδεύουν προς απώλειες τουλάχιστον 2%, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 3,6%, με την επενδυτική ανησυχία για μια πιθανή υπέρ το δέον σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που θα έχει υφεσιακά αποτελέσματα, να εντείνεται, από τη στιγμή που τα σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης στη χώρα είναι μεγαλύτερα από εκείνα της αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. 

"Ο S&P 500 μοιάζει να κινείται σε "έρημη γη", καθηλωμένος μεταξύ της αντίστασης των 4.100 μονάδων και της στήριξης των 3.700, με συνεχιζόμενη πτωτική τάση και όχι ισχυρές ενδείξεις ότι διαθέτει ακόμη κάποια δυναμική", τόνισε σε σημείωμά του ο Jeff deGraaf της Renaissance Macro.

"Δεν υπάρχει πολλή αυτοπεποίθηση στην αγορά, και όση έχει απομείνει συνοδεύεται από μια αρνητική προδιάθεση των επενδυτών που δεν δικαιολογείται απόλυτα", πρόσθεσε.

Από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη οι 8 κινούνται με θετικό πρόσημο και οι 22 με αρνητικό. Των κερδών ηγείται η Microsoft με άνοδο της τάξης του 2%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Procter&Gamble (-1,5%), Cisco (-1,25%), 3M (-1,15%) και Verizon (-1%)

O Nasdaq κινείται ανοδικά με στήριξη το ράλι της Netflix που κερδίζει 8% στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες. Μπορεί τα κέρδη της εταιρείας για το δ' τρίμηνο του 2022 να ήταν αρκετά χαμηλότερα του αναμενομένου, και τα έσοδα ακριβώς στα επίπεδα των προβλέψεων, αλλά ο αριθμός των συνδρομητών στην ομώνυμη πλατφόρμα streaming αυξήθηκε πέραν κάθε πρόβλεψης. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανα μέτοχή στα 12 σεντς έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων για 45 σεντς, σύμφωνα με την Refinitiv.

Κέρδη κοντά στο 4% για την Alphabet, η οποία ανακοίνωσε πως καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας, ή το 6% του εργατικού δυναμικού της. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σουντάρ Πιχάι σε υπόμνημα προς το προσωπικό, οι περικοπές θέσεων εργασίας επηρεάζουν ομάδες σε όλη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων και ορισμένων εταιρικών λειτουργιών, καθώς και ορισμένες ομάδες μηχανικών και προϊόντων.

Οι απολύσεις είναι παγκόσμιες και θα έχουν άμεση ισχύ για το προσωπικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο υπόμνημα.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί