Ο φαρμακοποιός σε ρόλο επιστήμονα και επιχειρηματία

Το φαρμακείο στη σύγχρονη εποχή είναι ο ιδιότυπος χώρος όπου συνδυάζει την εμπορική, επιστημονική αλλά και κοινωνική αποστολή. Παράλληλα λειτουργεί ως βασικός πυλώνας της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο/η κάθε φαρμακοποιός πέραν της επιστημονικής ιδιότητας καλείται να είναι και επιχειρηματίας. Οι επαγγελματίες του χώρου επιθυμούν να υπηρετήσουν με αφοσίωση την επιστήμη τους και να βοηθήσουν τους ασθενείς, προσφέροντάς τους, αυξημένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας αλλά και  συμμόρφωση στις θεραπείες τους.

Η μετατροπή του φαρμακείου σε ένα σύγχρονο λιανικό εμπόριο εξαιτίας της διαρκούς εξέλιξης, υποχρεώνει τους επιχειρηματίες της βιομηχανίας να πάρουν στρατηγικές αποφάσεις για την επιβίωση του. Πλέον δεν αρκούν οι βασικές γνώσεις. Ο επιστήμονας φαρμακοποιός πρέπει να είναι και ένας συνολικά επιμορφωμένος manager, που μελετά οικονομικές αναφορές, γνωρίζει από marketing και διαχείριση εμπορικού χώρου, θέτει στόχους και παρακινεί το προσωπικό για την επίτευξή τους.

Το 5ο Συνέδριο Φαρμακοποιών που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 σε διαδικτυακή μορφή, στοχεύει ακριβώς στην παρουσίαση της νέας πραγματικότητας, στη μετα-COVID 19 εποχή. Κατά τη διάρκεια του γεγονότος θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου καθώς και οι τάσεις που διαμορφώνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.

Το Συνέδριο, μεταξύ άλλων, θα αναλύσει το πώς τα φαρμακεία συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες επηρεάζουν το φαρμακείο του μέλλοντος. Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει σχετική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα εστιάσει στις προκλήσεις, τις προοπτικές και τη νέα διάσταση στις υπηρεσίες . Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες στον χώρο ως προς τις εξελίξεις σε νομοθετικά και ρυθμιστικά θέματα, νέες οδηγίες από την ΕΕ καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ΓεΣΥ.

Τα νέα δεδομένα στην αγορά φαρμάκων οι ανάγκες, η διαθεσιμότητα προϊόντων και διανομή επίσης θα αναλυθούν σε πάνελ του Συνεδρίου, ενώ το πώς μπορεί το φαρμακείο της γειτονιάς να εξελιχθεί σε ένα κέντρο υγείας και κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα να παρέχονται μερικές ιατρικές υπηρεσίες εντός του φαρμακείου θα αποτελέσουν εξίσου κρίσιμα ζητήματα προς ανάλυση μέσα από πάνελ της εκδήλωσης.

Ο συμβουλευτικός ρόλος του φαρμακοποιού στον χειρισμό συχνών αποριών για επιλογή φαρμάκων και το πως πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του πελάτη είναι ακόμη ένα από τα βασικά θέματα προς ανάλυση κατά τη διάρκεια του κορυφαίου γεγονότος.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς (Ιδιώτες και Κυβερνητικούς), βοηθούς φαρμακείων,  Στελέχη Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και άλλων Κυβερνητικών Τμημάτων,  Διευθυντικά Στελέχη από Φαρμακοβιομηχανίες και Εταιρείες Εισαγωγής & Διανομής Φαρμάκων και Ιατρικών Προϊόντων & Υπηρεσιών,  Στελέχη από Φαρμακοβιομηχανίες παραγωγής και διανομής φαρμάκων και άλλων ιατρικών προϊόντων,  Στελέχη από Ιδιωτικές Κλινικές και Νοσοκομεία, γιατρούς, στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών, Ιατρικούς επισκέπτες και Ακαδημαϊκούς.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Remedica Ltd

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: University of Nicosia

Yποστηρικτής: ΙMR/University of Nicosia™

Με την στήριξη: Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Πέραν των 66.000 φορολογουμένων συνδέθηκαν με TaxForAll
Σημαντικές αλλαγές στη μετοχική δομή της G.A.P. Vassilopoulos Ltd
ΕΚΟ Safe Rider Club: Συνεχίζονται για 6η χρονιά τα σεμινάρια για μοτοσικλετιστές
Lidl Κύπρου: Στήριξη για 3η χρονιά του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ
Διαθεματική ημερίδα Αρχής Ραδιοτηλεόρασης σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο Frederick
180.000 ευρώ από το Yianis Christodoulou Foundation στα σχολεία της Κύπρου
Ημέρες σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας 2023 #YouthEmpowered
Frederick: Οι βασικοί στόχοι του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου
My Petrolina app: Διεκδίκησε ένα από τα 10 δωροκουπόνια αξίας 500 ευρώ
Γ.Δ. ΙδΕΚ: Επενδύστε σε έρευνα και καινοτομία και θα πετύχετε ακόμη περισσότερα