Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μ. Χρίστου: Πιο σημαντική από ποτέ η διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Kαινοτομία και τεχνολογία φέρνουν τα πάνω κάτω τόσο στα επιχειρηματικά μοντέλα όσο και στις αλυσίδες παραγωγής που τα υποστηρίζουν. Τα Logistics, όπου αποτελούν το θεμελιώδη στοιχείο αυτών των διαδικασιών, επηρεάζεται αναπόφευκτα από αυτές τις σημαντικές αλλαγές.

Τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο του 16ου Συνεδρίου & Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics που διεξήχθη στο Hilton Nicosia.

Τη γενική εικόνα της βιομηχανίας σκιαγράφησε κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση ο Μικέλλης Χρίστου, Πρόεδρος του ECR Cyprus. Κατά την εισαγωγή του ο Συντονιστής του Συνεδρίου, είπε πως η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ECR Cyprus η σωστή διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι στρατηγικής σημασίας για την προστασία της επιχείρησής και την παροχή γερών θεμελίων για μελλοντική ανάπτυξη. Αποτελεί επίσης, πολύτιμη ευκαιρία για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη της σωστής στρατηγικής δεν είναι απλή υπόθεση.

Ακολούθησε παρουσίαση με τα βασικά στατιστικά της εφοδιαστικής αλυσίδας. Σύμφωνα με στοιχεία του International Data Corporation (IDC) που παρουσίασε ο κ.Χρίστου, οι εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει να προσεγγίσουν τη διαταραχή μέσα από τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας ώστε να μείνουν σχετικές (60%) και πως σημαντικό μέρος της επιτυχίας αποτελεί το να υποστηρίζουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα ή να αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τα υφιστάμενα(22%). «Να είστε ανθεκτικοί και να προσαρμόζεστε γρήγορα στις διαταραχές της αγοράς», είπε, γεγονός, που καταγράφεται στην έρευνα  (18%).

Όσο για τις τάσεις του μέλλοντος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ECR Cyprus, αυτές αφορούν στην είσοδο των Big Data, στην παγκοσμιοποίηση, στην ρομποτική στις αποθήκες και στα πολυκαναλικά (multichannel) logistics. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην βιωσιμότητα και στην ανάγκη όπως οι εταιρείες επενδύσουν σε καινοτόμες τεχνολογίες για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου