Στα 32,5 εκ. m³ οι παραδόσεις ρωσικού αερίου στην Ευρώπη διά Ουκρανίας

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσής του ότι θα αποστείλει σήμερα στην Ευρώπη συνολικά 32,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, ποσότητα που αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 8% των ποσοτήτων που μεταφερόταν τις προηγούμενες μέρες.

Τις τελευταίες δέκα μέρες, οι αποστολές ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας κυμαίνονταν μεταξύ 35,4 εκατ. κυβ. μέτρων και 35,5 εκατ. κυβ. μέτρων σε σύγκριση με 40 εκατ. κυβ. μέτρα τις τελευταίες μέρες του 2022 και τις πρώτες τρεις μέρες του 2023.

Πηγή που έχει γνώση των στοιχείων, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι χαμηλότερες ποσότητες πιθανώς να αντανακλούν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη την Ευρώπη.

Οι εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω αγωγών στην Ευρώπη υποχώρησαν σε μετασοβιετικό ιστορικό χαμηλό το 2022, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και έπειτα από εκρήξεις σε ένα κύριο αγωγό μεταφοράς.
 

Δειτε Επισης

ΣΑΗ: H έλευση του φυσικού αερίου αποτελεί το πιο κρίσιμο βήμα για τη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού στη χώρα
Ασκήσεις ισορροπίας στα 70 δολάρια για το brent-Μικρή ανάσα στην αγορά
Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα η ηλεκτρική διασύνδεση και κάπου στο... μέλλον η ολοκλήρωση του τερματικού
Πιέσεις στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη-Στις πρωτεύουσες με τις υψηλότερες αυξήσεις η Αθήνα
Ψάχνουν τρόπους διαφύλαξης της εύφορης γεωργικής γης από τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων
Θέατρο του παραλόγου η ηλεκτρική διασύνδεση-Πλήρης στασιμότητα, αλλά το έργο «συνεχίζεται» και θέλει χρήμα ο ΑΔΜΗΕ
Γ. Παπαναστασίου: Άρχισε να μαζεύεται κάποια ποσότητα εμπορεύσιμη και οικονομικά βιώσιμη-Τα επόμενα βήματα για το «Πήγασος 1»
Τι λείπει και πότε αναμένεται να γίνει FSRU o «Προμηθέας»-Πόσα στοιχίζει τον μήνα η παραμονή του στη Μαλαισία
Στήλη καθαρού φυσικού αέριου 350 μέτρων στον στόχο «Πήγασος-1»…Ενημερώθηκε από ExxonMobil ο Χριστοδουλίδης
Πρώτα τηλεδιάσκεψη Χριστοδουλίδη με ExxonMobil και μετά ανακοινώσεις για «Πήγασο»