Powered by

Μικτή εικόνα στη Wall μετά τα αποτελέσματα των τραπεζών

Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου μετά την αργία της Δευτέρας, με τους τραπεζικούς κολοσσούς Morgan Stanley και Goldman Sachs να συγκεντρώνουν σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι αγορές έμειναν κλειστές χθες λόγω της ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. 

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς έχουν μπει με ορμή στο 2023, με τον δείκτη S&P 500 να κερδίζει 4,2% τις δύο πρώτες εβδομάδες, καθώς τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό αναζωπύρωσαν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι το ράλι των προηγούμενων μηνών έχει σημειώσει τα υψηλά του και πλέον η επιβράδυνση του πληθωρισμού θα επιτρέψει στην Federal Reserve να προχωρήσει με πιο προσεκτικές αυξήσεις των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες. 

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις που προηγουμένως μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον για στοιχεία όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της Fed, στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου, καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και χαμηλότερης ανάπτυξης.

Τα συνολικά κέρδη των επιχειρήσεων του δείκτη S&P 500 αναμένεται να υποχωρήσουν 2,3% το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P Global Market Intelligence.

Δείκτες – Στατιστικά 

 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 131,75 μονάδες ή -0,38% στις 34.173,48 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 11,17 μονάδες ή 0,28% στις 4.009,94 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 42,77 μονάδες ή 0,39% στις 11.123,59 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Chevron με κέρδη 2,64 δολ. ή σε ποσοστό 1,49% στα 180,20 δολ. και ακολουθούν McDonald's με κέρδη 1,31% στα 272,42 δολ. και Apple με άνοδο 1,15% στα 136,32 δολ.

Στον αντίποδα οι τρεις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Travelers (-5,33%), η Goldman Sachs Group (-4,02%) και η JPMorgan Chase (-1,83%).  

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»