powered by

Αντιμέτωποι από νωρίς με θέματα της αγοράς εργασίας οι φοιτητές

Για τον καθοριστικό ρόλο της εμπλοκής των Γραφείων Διασύνδεσης, όσον αφορά τις τοποθετήσεις φοιτητών σε οργανισμούς και εταιρείες, μίλησαν στην κάμερα του In Business TV, στελέχη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.  

Από τα πρώτα χρόνια της φοίτησης τους οι φοιτητές εργάζονται σε προβλήματα που έρχονται από τη βιομηχανία, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Σάββα Χατζηχριστοφής Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χατζηχριστοφής πρόσθεσε, ότι τα γραφεία διασύνδεσης αναλαμβάνουν τον πολύ δύσκολο ρόλο να πείσουν τις εταιρείες, ότι οι φοιτητές έχουν τη δυναμική να εργαστούν κοντά τους και ταυτόχρονα κοινοποιούν στους φοιτητές τις επαγγελματικές ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά τους. 

Σύμφωνα με την Ηλέκτρα Χειλέτη, Στέλεχος Β΄ του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, το Έργο γεφυρώνει το κενό μεταξύ των απαιτήσεων που υπάρχουν στην αγορά εργασίας και του νέου ανθρώπινου δυναμικού. 

Οι εργοδότες, όπως σημειώνει, έχουν την ευκαιρία, μέσω της τοποθέτησης των φοιτητών, να γνωρίσουν την επόμενη γενιά ανθρώπινου δυναμικού και να αξιοποιήσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις.

Μεταξύ άλλων, η κα. Χειλέτη ανέφερε ότι, το Γραφείο Διασύνδεσης έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο δίκτυο επαφών με οργανισμούς και εταιρείες στην Κύπρο και το οποίο συνεχώς διευρύνεται. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας «FEELINGS» από το Youth Makerspace
Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.: «Διαμορφώνοντας ένα σταθερό και δυναμικό αύριο»
Η έκθεση διαφάνειας της Baker Tilly Cyprus-Απολογισμός της εταιρείας για το 2024
Η επιχειρηματίας Τασούλα Χατζητοφή καλεί για πραγματικά κίνητρα προσέλκυσης ταλέντων στην Κύπρο
Deloitte Technology Fast 50 και ARIS παρουσίασαν τη νέα γενιά νεοφυών εταιρειών τεχνολογίας
Η Cablenet παρουσιάζει το «Hassle-Free Living» στη Λεμεσό
Ο Σταύρος Μαλάς στο Harm Reduction Conference 2025
Γ. Χατζηγιάννης: Η νέα συνεργασία CIM-Cyprus Business School και PwC Κύπρου...Μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους
Γενικές Ασφάλειες: Ενισχύουν την στήριξη τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο SupportCY
Capital.com: Όγκοι συναλλαγών ύψους $656 δισ. το πρώτο τρίμηνο 2025