powered by

Ετήσια μείωση 5% για δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το 3ο τρίμηνο

Ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 ανήλθε στις 178,22 μονάδες (με βάση 2015=100,00), σημειώνοντας μείωση 5% έναντι του τρίτου τριμήνου του 2021.

Κατά τύπο έργου, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 7,3% στα κτίρια και αύξηση της τάξης του 10,5% στα έργα πολιτικού μηχανικού κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Ο τριμηνιαίος Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές αποτελεί εργαλείο για την παρακολούθηση των βραχυπρόθεσμων εξελίξεων στην κατασκευαστική δραστηριότητα. Είναι δείκτης όγκου που προσεγγίζει τις μεταβολές της προστιθέμενης αξίας σε σταθερές τιμές. Μπορεί συνεπώς να θεωρηθεί ως ένδειξη του ρυθμού ανάπτυξης του τομέα των Κατασκευών, αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία.

Δειτε Επισης

Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Καμπανάκι ΣΑΗ για τις συνέπειες της πρότασης φορολόγησης «υπερκερδών» από ΑΠΕ
Έξω φρενών οι κτηματομεσίτες, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις-«Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις...»
Αρχίζει η υλοποίηση του πρώτου έργου προσιτού ενοικίου-Έπεσαν υπογραφές μεταξύ ΚΟΑΓ και Δήμου Λεμεσού
Δυναμική παρουσία TechIsland στο «Minds in Cyprus»-«Διαθέτουμε ένα ανθίζον τεχνολογικό οικοσύστημα»
Σύγκλιση απόψεων για τροποποίηση διατάξεων για εγκλωβισμένους αγοραστές στη Βουλή-Πότε πάει Ολομέλεια η πρόταση νόμου
Εξαγόρασε την Prime Insurance και εισέρχεται στην κυπριακή αγορά η Grazer Wechselseitige Versicherung AG
Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Οι μεγάλες αναπτύξεις ενισχύουν την εγχώρια οικονομία