Αλλάζει όψη η οδός Τρικούπη, έπεσαν υπογραφές για ανάπλαση

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και o αντιπρόσωπος της κοινοπραξίας Α.Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ & ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΛΤΔ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ, κ. Μιχάλης Ανδρονίκου υπέγραψαν την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, τα συμβόλαια για την κατασκευή του Έργου «Ανάπλαση Περιοχής Συνοικίας Δημιουργικών Επιχειρήσεων - Συντήρηση/Αποκατάσταση Όψεων και Ανάπλαση Δρόμων - Υπογειοποίηση Δικτύων Κοινής Ωφελείας – Φάση Α1».

 

Το συγκεκριμένο αποτελεί τμήμα του συνολικότερου έργου «Ανάπλαση Περιοχής Συνοικίας Δημιουργικών Επιχειρήσεων», που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Στρατηγικής της Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στο Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας. 

 

  

Το Έργο στοχεύει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της διακίνησης των ΑμεΑ, με στόχο την προσέλκυση και εγκατάσταση νέων δημιουργικών δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης.

 

Οι τεχνικές εργασίες στο Έργο αποσκοπούν στη συνολική αναδιαμόρφωση του χώρου που ορίζεται από τις προσόψεις των κτιρίων, αποτελούμενες από τους δημόσιους και ιδιωτικούς δρόμους (τμήμα της οδού Τρικούπη με αρχή συμβαλλομένων παρόδων), καθώς και των δημόσιων και ιδιωτικών πεζοδρομίων.

 

Οι οικοδομικές εργασίες αποσκοπούν στη συντήρηση / αποκατάσταση των όψεων των κτηρίων στην έκταση του έργου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζονται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-γεωμετρικά πρότυπα, οριζόντια και κάθετη οδική σήμανση, ενώ γίνεται νέα χάραξη οδοστρώματος και πεζοδρομίων, τα οποία θα κατασκευαστούν σε ενιαίο υψόμετρο, με εφαρμογή τελικής επιφάνειας από γρανιτόλιθο σε όλο το εύρος του δρόμου και των πεζοδρομίων.

 

Κατασκευάζονται πέντε νέες διαβάσεις πεζών και εφαρμόζονται πρότυπα για ασφαλή και  απρόσκοπτη διακίνηση πεζών και ΑμεΑ. Επίσης, προβλέπεται εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού, νέου ολοκληρωμένου υπόγειου δικτύου απορροής όμβριων, επανακατασκευή δικτύου ΣΑΛ, υπογειοποίηση, αναβάθμιση και συμπλήρωση δικτύων υπηρεσιών / Αρχών Κοινής Ωφελείας, νέος αστικός εξοπλισμός, φύτευση παρόδιας δεντροστοιχίας, κ.α.

 

Το ποσό του συμβολαίου ανέρχεται στα €3.878.627,00 πλέον Φ.Π.Α.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 16 μήνες.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θ.Αλ.Ε.Ι.Α. 2021-2027» , από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

Έμπρακτη στήριξη Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου Πάφου
Σταθεροποιούνται οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων
AstroBank: Επενδυτικές ευκαιρίες σε Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο
Nightingale: Νέα οικιστική ανάπτυξη έρχεται στις Πλάτρες-Τι θα περιλαμβάνει το έργο
Τρέχει με φόρα η αδειοδότηση για μικτές πολυκατοικίες-Ανακάμπτουν οι κατασκευές
Τον Φεβρουάριο του 2026 η νέα υδατοδεξαμενή στα Κάτω Πολεμίδια
Ξεπερνώντας και τον 14ον όροφο, το Neocleous Tower προχωρά βάσει προγράμματος
Νέες ευκαιρίες σε ακίνητα και αυτή την εβδομάδα από την Altamira Real Estate
Εντυπωσιάζει το Αστεροσκοπείο Τροόδους-Πόλος έλξης για αστρονόμους και επισκέπτες (pics)
Εγκαινιάστηκε το Πάρκο Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Δήμου Αραδίππου