Spectrum Games: H κυπριακή startup που στρώνει… μπιρίμπα

Από την μπιρίμπα μέχρι την πιλόττα, και από την τρίλιζα (tic tac toe) μέχρι το tichu, η κυπριακή startup Spectrum Games, κάνει… παιχνίδι στην κυπριακή αγορά, και μέσω διαδικτύου προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

Ο Χάρης Ορφανίδης, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής, Spectrum Games International Ltd, μιλώντας στο InBusinessNews, παρουσίασε την ιδέα της εταιρείας και τους στόχους για επέκταση σε περισσότερα παιχνίδια αλλά και αγορές, μέσω του διαδικτύου.

Διαβάστε ακόμα: 

Τα 90+ μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου

Δείτε το Goody's της νέας εποχής, πριν το μεγάλο opening (photos)

Έτσι θα ανασάνει η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της Λευκωσίας

Από τα κυριότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσουν εταιρείες σαν τη Spectrum, σύμφωνα με τον κ. Ορφανίδη, είναι η έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα στον τομέα των προγραμματιστών. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, ο κ. Ορφανίδης απαντάει πως «το κλειδί της επιτυχίας φυσικά βρίσκεται στο να προσφέρεις στο κοινό παιχνίδια, τα οποία να είναι εύκολα να παίξει».

Η εταιρεία HNM Spectrum Games Ltd αποτελεί μία νεοσύστατη και δυναμική εταιρεία ανάπτυξης διαδικτυακών παιχνιδιών με έδρα την Κύπρο, και επιδιώκει να προσφέρει ψηλής ποιότητας διασκέδαση δωρεάν σε χρήστες από όλο τον κόσμο.


Ποια η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της Spectrum Games και ποιοι οι στόχοι της;

H Spectrum.Games International Ltd είναι μια εταιρεία που λειτουργεί στον χώρο του κοινωνικού διαδικτυακού παιχνιδιού. Η ιδέα μας είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε διασκέδαση στο ευρύ κοινό σε προσιτό κόστος, δίνοντας τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να κάνουν καινούργιους φίλους και να κοινωνικοποιηθούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή εποχή που η φυσική επαφή έχει μειωθεί ιδιαίτερα μετά το COVID που μείωσε γενικότερα τις μετακινήσεις μας. Στο παρόν στάδιο το παιχνίδι της μπιρίμπας το παίζουν περισσότεροι από 3.300 παίκτες σε καθημερινή βάση, με το 70% να προέρχεται από την Ελλάδα και 30% από την Κύπρο. Στόχος μας, όμως, είναι να επεκταθούμε και σε άλλες αγορές τόσο για την μπιρίμπα όσο και για τα υπόλοιπα παιχνίδια, αφού είναι δημοφιλή και σε άλλες χώρες, ενώ η πλατφόρμα μας προσφέρεται σε εννέα γλώσσες.

Έχουμε βάλει επίσης στόχο να επεκταθούμε και στα λεγόμενα casual games, τα οποία είναι γρήγορα και απλά, με το πρώτο μας παιχνίδι να αναμένεται στην αγορά μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη.


Ποιες ευκαιρίες προσφέρει η Κύπρος για εταιρείες που ασχολούνται με το διαδικτυακό παιχνίδι;

Η Κύπρος είναι καλή αγορά για αυτού του τύπου εταιρείες, αφού το φορολογικό καθεστώς είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη προσωπικού και ιδιαίτερα στον τομέα των προγραμματιστών, οι οποίοι μετά την πανδημία έχουν γίνει περιζήτητοι. Αναμένουμε επίσης περισσότερη στήριξη από το κράτος αφού τέτοιου είδος εταιρείες δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η εταιρεία μας εργοδοτεί ήδη τρία άτομα με στόχο να εργοδοτήσουμε τουλάχιστον ακόμη ένα μέχρι το τέλος του έτους.

Το κλειδί της επιτυχίας


Πώς βλέπετε τον ανταγωνισμό εντός και εκτός Κύπρου, αν λάβουμε υπόψη ότι ο τομέας του διαδικτυακού παιχνιδιού είναι τεράστιος;

Στην κυπριακή αγορά δεν υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός αφού πρόκειται για μια μικρή αγορά. Ο ανταγωνισμός, όμως, σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τεράστιος, ιδιαίτερα για μικρές εταιρείες, όπως οι δικές μας, οι οποίες έχουν περιορισμένους πόρους. Το κλειδί της επιτυχίας φυσικά βρίσκεται στο να προσφέρεις στο κοινό παιχνίδια, τα οποία να είναι εύκολα να παίξει και την αναγκαία υποστήριξη όταν χρειαστεί.


Έχετε λάβει χρηματοδότηση μέσω του Σχεδίου Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων. Βάσει αυτού να αναμένουμε περαιτέρω επέκταση στις υπηρεσίες σας;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εμπορίου για αυτή τη χρηματοδότηση, η οποία ήταν ευπρόσδεκτη. Δυστυχώς, αυτές του είδους εταιρείες απαιτούν σημαντικές επενδύσεις και σαν ιδρυτές της εταιρείας έχουμε κάνει σημαντική επένδυση μέχρι τώρα τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα. Ο επόμενός μας στόχος είναι η εξεύρεση των πρώτων επενδυτών στην εταιρεία, κάτι που αναμένουμε να υλοποιήσουμε μέχρι το τέλος του έτους. Μετά την άντληση των πρώτων κεφαλαίων σκοπεύουμε να εντατικοποιήσουμε την προώθηση της πλατφόρμας μας στο εξωτερικό και να προωθήσουμε τα νέα μας παιχνίδια.


Έρχεται κι η πιλόττα

Αυτή τη στιγμή έχετε τρία παιχνίδια, να αναμένει κι άλλα το κοινό στο άμεσο μέλλον;

Η πλατφόρμα μας ξεκίνησε με το δημοφιλές παιχνίδι μπιρίμπα και ακολούθησαν το tichu και το tic tac toe. Πρόσφατα, έχει προστεθεί και το δημοφιλές παιχνίδι της Κρεμάλας, το οποίο μπορεί κάποιος να παίξει μόνος του ή με αντίπαλους στα Ελληνικά, Αγγλικά και Κυπριακή διάλεκτο. Προγραμματίζουμε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να προσθέσουμε και το παιχνίδι πιλόττα, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την γκάμα των προϊόντων μας. Όλα τα παιχνίδια προσφέρονται στον υπολογιστή ή στο κινητό (IOS και Android) και κάποιος μπορεί να τα παίξει μέσω της ιστοσελίδας μας https://gr.spectrum.games/ η https://play.spectrum.games/.

Δειτε Επισης

Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση
Kaspersky: Αυξήθηκαν κατά 40% οι επιθέσεις phishing το 2023