powered by

Γρ. Διασύνδεσης: Σημαντική αύξηση συμμετοχών επιχειρήσεων στο Έργο

Η τόνωση της απασχολησιμότητας των φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο εντοπισμός νέων ταλέντων είναι κάποια από τα οφέλη που προκύπτουν μέσω των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, τα οποία συμβάλλουν μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση της ανεργίας μεταξύ των νέων και δημιουργούν συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξης στην αγορά εργασίας.

Μέσω των γραφείων Διασύνδεσης γίνονται πλέον αντιληπτές οι πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας και θεμελιώνονται την ίδια ώρα συνεργασίες σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Η στενή επαφή της επιχειρηματικής και φοιτητικής κοινότητας καλλιεργεί ένα υγιή συναγωνισμό ανάμεσα στα τοπικά Πανεπιστήμια, που συνδράμει στην ανάπτυξη ενός οδηγού σπουδών ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εγχώριας αγοράς εργασίας.

Τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο: «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας». Μάλιστα, σημαντική είναι η αύξηση που φαίνεται να παρουσιάζεται με τον καιρό στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και οργανισμούς που συμμετέχουν στο Έργο.

Συγκεκριμένα, 1945 φοιτητές (966 άντρες και 979 γυναίκες) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, έχουν τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις και οργανισμούς της Κύπρου στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Έργο.

Ο αριθμός συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και οργανισμών που συμμετείχαν στο Έργο μέχρι το προηγούμενο εξάμηνο ανερχόταν σε 657 με τις συμμετοχές αυτού του εξαμήνου να φτάνουν τις 802.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις: 79,4%

Ημικρατικοί οργανισμοί: 8,7%

Δημόσιες υπηρεσίες: 3,4%

NGOs: 3,3%

Δημόσιες εταιρείες: 1,8%

Άλλες: 3,4%

Τοποθετήσεις ανά επαρχία:

Λευκωσία: 65,8%

Λεμεσός: 16,2%

Πάφος: 8.5%

Λάρνακα: 8.5%

Αμμόχωστος: 1,0%

Από 1644 φοιτητές και φοιτήτριες που ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους, οι 661 εργοδοτήθηκαν είτε στον οργανισμό στον οποίο τοποθετήθηκαν είτε σε διαφορετικό οργανισμό.

Στα πλαίσια του Έργου, αναμένεται περαιτέρω συμβολή στην μείωση της ανεργίας των νέων, καθώς και στην επιχειρησιακή ανάπτυξη και καινοτομία μέσω της τριβής των φοιτητών που κατέχουν νέες γνώσεις και τεχνολογικές ικανότητες με τις επιχειρήσεις.

Δειτε Επισης

CADMOS-2: Σε διαβούλευση το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει την Κύπρο με τον Λίβανο-Προσέλκυση επενδύσεων στις τηλεπικοινωνίες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η ισχυρή οικονομία χρειάζεται ισχυρή επιχειρηματικότητα-Πρέπει να την τιμούμε(vid)
ΚΕΒΕ: Συζήτηση πάνελ στο «Φόρουμ για τη Διαφορετικότητα» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας
Η Κύπρος σε τροχιά τεχνολογικής αναβάθμισης
Medicover Genetics: Οι νικητές του Παγκύπριου Διαγωνισμού Γραπτής Έκθεσης για την Ημέρα DNA
Ο δήμαρχος Λευκωσίας στο Harm Reduction Conference 2025
Επεκτείνει την παρουσία του στην αγορά το Bean Bar-Νέο κατάστημα στη Λάρνακα (pics)
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα δεδομένα στην εξυπηρέτηση πελατών
The Sovereign Art Foundation Students Prize Cyprus 2025: Δέκα έργα που διαγωνίζονται
Ο πρόεδρος της Πάφος FC Roman Dubov σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη-«Αυτή είναι η επενδυτική μας φιλοσοφία»