Powered by

Τα πρώτα νομίσματα με το πορτρέτο του Βασιλιά Κάρολου (pics)

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας παρουσίασε τη νέα συλλογή νομισμάτων με την εικόνα του βασιλιά Καρόλου.

«Σήμερα έχουμε την τιμή να αποκαλύψουμε το πρώτο επίσημο πορτραίτο της Αυτού Μεγαλειότητας του βασιλιά Καρόλου Γ’ που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια συλλογή αναμνηστικών νομισμάτων που τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της βασίλισσας Ελισάβετ Β’», ανέφερε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο που δημιουργεί νομίσματα για το Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 1.100 χρόνια.

Δεν φορά στέμμα 

Σχεδιασμένο από τον Βρετανό γλύπτη Μάρτιν Τζένινγκς (Martin Jennings) και με την «έγκριση» του Καρόλου το πορτραίτο αυτό θα εμφανίζεται σε κάθε νέο νόμισμα. Τηρώντας την παράδοση το πρόσωπό του θα είναι στραμμένο προς τα αριστερά, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο αναφορικά με τους βασιλείς. Η βασίλισσα κοιτούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στο πορτρέτο, ο Κάρολος δεν φοράει στέμμα- και έχει την επιγραφή «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, με τη Χάρη του Θεού, Υπερασπιστής της Πίστης», γραμμένη στα λατινικά, αναφέρει το AP.

Ακόμη έγινε γνωστό ότι στις 3 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει μια σειρά αναμνηστικών νομισμάτων «για να σηματοδοτήσει αυτή την συγκλονιστική στιγμή στην βρετανική ιστορία».

Δειτε Επισης

Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης