Ασφάλεια Πληροφοριών: Ο ορθός υπολογισμός του κόστους
09:03 - 29 Σεπτεμβρίου 2022

Eξαιρετικά πολύτιμες, οι πληροφορίες που διατηρούν εταιρείες, αρχές και ιδιώτες πρέπει να προστατεύονται στο μέγιστο. Ο χειρισμός τους με αποτελεσματικότητα και η προστασία τους από διαρροές και άλλους συναφείς κινδύνους αποτελούν θεμέλια της ασφάλειας πληροφοριών. Παρά τη σημασία που έχουν για τις οντότητες, συχνά τα μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπιση πιθανόν ζητημάτων φαίνεται να είναι ανεπαρκή, εξαιτίας του κόστους που συνοδεύουν τις «ασφαλιστικές δικλείδες».
Η ασφάλεια πληροφοριών δεν πρέπει να εκλαμβάνεται σαν στοιχείο κόστους, αλλά ως ένα πεδίο για λήψεις ορθών αποφάσεων – μέσω επένδυσης σε πρωτοβουλίες που μειώνουν την έκθεση σε ζημιές. Οι υπεύθυνοι σε θέματα ασφάλειας έχουν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο μοντελοποιούν και μετρούν τις δαπάνες. Προκλήσεις που αφορούν στο πώς υπολογίζεται η απόδοση επένδυσης (ROI). Ως αποτέλεσμα, συχνά δυσκολεύονται να πείσουν τη Διοίκηση να χρηματοδοτήσει λειτουργίες και συστήματα που, παραδοσιακά, θεωρούνται επιπλέον κόστος.
Υπολογίζοντας τη ζημιά
Ανάλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος θα κάνει ο δημοφιλής στον κλάδο Ash Hunt, Chief Information Security Officer (CISO) της Sanne/Apex Group, κατά το 2ο Cyber Security Conference.
Στις 26 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia ο εμπειρογνώμονας θα καθοδηγήσει τους επιχειρηματίες που θα παραστούν στο μεγάλο γεγονός, ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιούν αποτελεσματικά την καταμέτρηση της απόδοσης της επένδυσης. Ο ομιλητής θα βοηθήσει επίσης τους αρμοδίους να επεξηγήσουν σωστά το κόστος σε συναδέλφους και σε επενδυτές, ώστε να είναι σαφείς στην επικοινωνία τους και εν τέλει να πείσουν για την ανάγκη (επιπλέον) μέτρων ασφάλειας.
Έξυπνες στρατηγικές για τις αβέβαιες στιγμές
Στόχος του Συνεδρίου είναι η παροχή ενημέρωσης σχετικά με τη δημιουργία, τη διατήρηση και τη βελτίωση της ψηφιακής ασφάλειας, την προστασία από διαδικτυακές απειλές και την προστασία της ζωτικής σημασίας υποδομής εταιρειών και οικονομικών ιδρυμάτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εκπαίδευσης σχετικά με τον τρόπο πρόληψης, εντοπισμού και άμυνας έναντι των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Το κοινό θα έχει πρόσβαση στη πολύτιμη αυτή γνώση. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τη στρατηγική τους για ευελιξία και ανθεκτικότητα σε αβέβαιες στιγμές και να ενημερωθούν για προγράμματα που αντιμετωπίζουν αναδυόμενες απειλές και προηγμένες επιθέσεις. Με τη συμμετοχή τους οι σύνεδροι θα μάθουν, ακόμη, για προγράμματα αξιολόγησης απειλών και τρωτών σημείων και το πώς εντοπίζονται έγκαιρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, εξάλλου, τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις περιοχές υψηλού κινδύνου και να υιοθετήσουν μια σύγχρονη προοπτική ασφάλειας.
Ποιους ενδιαφέρει
Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλες, ανεξαιρέτως, τις κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών. Ιδιαίτερα, αφορά διευθυντικά στελέχη και decision makers και άλλα ανώτερα στελέχη. Συγκεκριμένα, το μεγάλο γεγονός ενδιαφέρει CTOs, CSOs, CISOs CCOs, Συμβούλους Ασφάλειας, Αναλυτές Ασφάλειας, Προγραμματιστές, Λειτουργούς Συμμόρφωσης κ.α.
Πληροφορίες
Οργανωτής: ΙΜΗ, ISACA
Χορηγοί (μέχρι στιγμής): ADACOM, Fortinet, KPMG, Odyssey, Stylianos Christoforou & co, Trust Cyrus Insurance
Ακαδημαϊκός συνεργάτης: UCLan Cyprus
Υποστηρικτής: ESET
Με τη στήριξη: ACFE, Cyprus Computer Society, CITEA, Cyprus Tech Association, Digital Security Authority, 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com