Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Γερμανία: Σχεδιάζει να δανειστεί έως €200 δισ.

Η Γερμανία είναι έτοιμη να δανειστεί έως €200 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει το σχέδιο της για τον περιορισμό των αναταράξεων από την ενεργειακή κρίση στη γερμανική οικονομία, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Η κυβέρνηση του καγκελάριου Ολαφ Σόλτς θα ενεργοποιήσει το ταμείο που συστάθηκε για να αντιμετωπιστεί η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και θα το ενισχύσει με πρόσθετα κεφάλαια ώστε να κρατήσει υπό έλεγχο τις τιμές του φυσικού αερίου. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια για να χαλιναγωγήσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

"Οι τιμές πρέπει να μειωθούν”, ανέφερε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. "Για να πετύχουμε τον στόχο μας, ανοίγουμε μια μεγάλη ομπρέλα”.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το λεγόμενο Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας το οποίο δεν εντάσσεται στον τακτικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, για να αντισταθμίσει την εκτίναξη του κόστους στην ενέργεια. Μια ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες για ένα πλαφόν στις τιμές, όπως ανακοίνωσε ο Σολτς. 

Οι ανακοινώσεις του Γερμανού καγκελάριου έρχονται στον απόηχο της προειδοποίησης της ρυθμιστικής αρχής για την ενέργεια ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν πολύ φυσικό αέριο την προηγούμενη εβδομάδα καθώς οι θερμοκρασίες υποχώρησαν. Η αρχή ανέφερε ότι χρειάζεται εξοικονόμηση της τάξης του 20% για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ελλείψεων μέσα στον χειμώνα. 

 

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα
Παράταση τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία για γονείς
Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ λέει πως η χώρα της δεν θα ενταχθεί στην ομάδα BRICS
Microsoft: Καμία πιθανότητα υπερευφυούς τεχνητής νοημοσύνης εντός 12 μηνών