DIFILIM: Ψηφιακός Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός για μικροεπιχειρήσεις

Στο πλαίσιο των εργασιών του ευρωπαϊκού προγράμματος DIFILIM (Digital Financial Literacy for Microenterprises), πραγματοποίηθηκε στη Λεμεσό η 2η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου, η οποία φιλοξενήθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (CUT). Το πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα είναι διετές και εντάσσεται στο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ KA220. Το  DIFILIM έχει ως στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής χρηματοοικονομικής παιδείας και την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τα νέα χρηματοοικονομικά μέσα και εργαλεία (ΜΜΕ). Ως εκ τούτου θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία θα προσφέρονται δωρεάν προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το 2023 και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάϊο. Καλωσόρισμα και σύντομο χαιρετισμό πριν την έρναρξη της συνάντησης απηύθυναν εκ μέτους του ΤΕΠΑΚ, ο Καθηγητής Δρ. Χρήστος Σάββα και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Παναγιώτης Ανδρέου.   

 

Κατά την διάρκεια της διήμερης συνάντησης, έγιναν παρουσιάσεις από τους εκπρόσωπους των συμμετεχόντων οργανισμών του προγράμματος, σχετικά με τον 1ο χρόνο  υλοποίησης του έργου, όπως: η γενική διαχείριση, οι τρέχουσες δραστηριότητες και η εξέλιξη του DIFILIM, η έρευνα που πραγματοποίηθηκε με την συμμετοχή επιχειρήσεων σχετικά με τις ανάγκες και τον αντίκτυπο του ψηφιακού χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, τα βήματα για την ετοιμασία οδηγού (guidebook) για τις επιχειρήσεις, η ανάπτυξη της ιστοσελίδας και της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας και η στρατηγική προώθησης τους έργου και των αποτελεσμάτων του.  

 

Επιγραμματικά αναφέρονται οι σημαντικότερες δραστηριότητες του έργου:

1. Πιλοτικές έρευνες για τον προσδιορισμό των αναγκών ψηφιακής και χρηματοοικονομικής παιδείας.

2. Ανάλυση βέλτιστων πρακτικών και ανάπτυξη κατευθηντήριων γραμμών για την εφαρμογή τους.

3. Μεταφορά των βέλτιστων πρακτικών στο τοπικό πλαίσιο και ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών εφαρμογής προσαρμοσμένων στις τοπικές ανάγκες.

 

Η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από τους πιο κάτω οργανισμούς:

Latvian Chamber of Commerce & Industry (Επικεφαλής Εταίρος). Λετονία

TURIBA University. Λετονία

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κύπρος

Magnetar Ltd. Κύπρος

Forma Camera. Ιταλία

Amadora Inova. Πορτογαλία

Inqubator Leeuwarden. Ολλανδία

Δειτε Επισης

Ο Tilo Bonow στο INSPIRE 2025: Ο άνθρωπος που έκανε το «PR» sexy
H δεύτερη ανάγνωση του deal ΗΠΑ και Ε.Ε. για τους δασμούς-Πώς αποτιμούν Deutsche Bank, UniCredit, Berenberg και UBS
35+1 υποτροφίες στο MBA του CIIM Business School-Πανεπιστήμιο Λεμεσού
Ινστιτούτο Κύπρου: Το αόρατο τίμημα της πυρκαγιάς στη Λεμεσό-Έως και 20 εκατ. υψηλότερο το τελικό κόστος
Όμιλος εταιρειών Rostro και Ίδρυμα Rostro: €100,000 για πληγείσες κοινότητες και αποκατάσταση οικοσυστημάτων
Σκληρός ανταγωνισμός στα ευρωπαϊκά λιμάνια-Στην κορυφή το Ρότερνταμ, διατηρείται στην πεντάδα ο Πειραιάς
Προειδοποιεί για παραπλανητικά μηνύματα η Πετρολίνα-Εφιστά την προσοχή του κοινού
ΙδΕΚ: Ανακοίνωση εμβληματικού προγράμματος χρηματοδότησης «AI in Government»
Παναγιώτης Σάββα: Ο άνθρωπος που έκανε την παλαίωση…εμπειρία
Προειδοποιεί για παράνομους εράνους για τους πυρόπληκτους το ΠΣΣΕ-Ποιοι δύο είναι νόμιμοι