Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Συνάντηση «Horizon Europe» VERITAS με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου η εναρκτήρια συνάντηση (kick-off meeting) του νέου ερευνητικού προγράμματος VERITAS (Developing Scientific Research with Ethics and Integrity for Shared Benefits), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Ορίζοντας Ευρώπη.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, με επικεφαλή την Αν. Καθηγήτρια Καλυψώ Ιορδάνου, μαζί με άλλους εταίρους θα εξετάσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην επιστήμη και πώς αυτή μπορεί να προωθηθεί μέσω υπεύθυνης έρευνας. Η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από επτά εταίρους, από επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες: Trilateral Research (Ηνωμένο Bασίλειο και Ιρλανδία), EUREC Office (Γερμανία), Science Business (Βέλγιο), Centre for Social Innovation (Αυστρία), το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus (Κύπρος) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Ελλάδα). Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus συμμετέχει με μια διεπιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από την Αν. Καθηγήτρια Καλυψώ Ιορδάνου, την Καθηγήτρια Doris Shroeder, την Καθηγήτρια Στέφανη Laulhe-Σιάηλου, την Επίκουρη Καθηγήτρια Ιωσηφίνα Αντωνίου, και τον ερευνητή Αντώνη Αντωνίου.

Το ερευνητικό πρόγραμμα VERITAS περιλαμβάνει ένα συνδυασμό ερευνητών από τη ψυχολογία, τις κοινωνικές επιστήμες, και την επιστήμη των υπολογιστών, οι οποίοι θα μελετήσουν την υφιστάμενη γνώση, θα αναλύσουν κοινωνικά δίκτυα (Social Network Analysis) και θα αξιολογήσουν μεθόδους ενίσχυσης της εμπιστοσύνης του κοινού στην επιστήμη. Το έργο θα εξετάσει πώς μπορεί να προωθηθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη, μέσω επίσημων φορέων, όπως για παράδειγμα ιδρυμάτων χρηματοδοτήσης έρευνας, είτε ανεπίσημων καναλιών επικοινωνίας λόγω της de facto δύναμης και επιρροής τους προς το κοινωνικό σύνολο, όπως είναι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 2 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2025.

 

 

Δειτε Επισης

Νέος πρόεδρος του ΚΕΒΕ ο Σταύρος Σταύρου-Ποιοι οι πέντε αντιπρόεδροι
Νίκος Χριστοδουλίδης: Μηδενική ανοχή για πρακτικές που εκθέτουν την Κύπρο διεθνώς
Τιμήθηκε με το Επιμελητηριακό Βραβείο ΚΕΒΕ ο Ανδρέας Γιασεμίδης
Το αντίο Χρ. Αγκαστινιώτη… «Έφτασε η ώρα του αποχωρισμού, φεύγω με το κεφάλι ψηλά»
Χρ. Αγκαστινιώτης: Αυστηρή κριτική, προτάσεις και τεράστια ανησυχία για τη δυσφήμιση της Κύπρου
ΥΠΟΙΚ: Στις 101 οι πρόσθετες θέσεις στο δημόσιο
Γ. Παναγιώτου: Κατώτατος μισθός βάσει αναγκών κοινωνίας και δυνατοτήτων οικονομίας
G.A.P. Vassilopoulos Ltd: Σημαντικές αλλαγές στη μετοχική δομή
Ο HR Executive της K. Treppides, Σταύρος Τιμοθέου, μιλά για το 2ο Cyprus Job Fair
Η Talent Acquisition Specialist της Murex, Myriam Chahine, μιλά για το 2ο Cyprus Job Fair