powered by

50η Ετήσια Γενική Συνέλευση Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου

4.914 διανυκτερεύσεις για ενδονοσοκομειακή φροντίδα στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», 396 επισκέψεις στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, 47.086 εξυπηρετήσεις ασθενών για κατ’ οίκον νοσηλεία, 5.119 επισκέψεις από ψυχολόγους προς ασθενείς και τις οικογένειες τους, 7.401 εξυπηρετήσεις από κοινωνικούς λειτουργούς, 4.309 επισκέψεις για φυσιοθεραπεία, 1.885 επισκέψεις για αρωματοθεραπεία, 1.086 μεταφορές ασθενών σε ογκολογικά κέντρα για θεραπείες. Αυτό ήταν το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, το προηγούμενο έτος, προς χιλιάδες καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, παρά τις δυσκολίες που είχε να διαχειριστεί ο Σύνδεσμος  λόγω της πανδημίας.

Κατά την 50η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, παρουσιάστηκε το έργο του Συνδέσμου για το 2021 καθώς και όλη η συμβολή του τα τελευταία 50 χρόνια προς τους καρκινοπαθείς του τόπου και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα.

«Για 50 χρόνια, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου αποτελεί σύμβολο φροντίδας, συμπαράστασης και φιλανθρωπίας για την κυπριακή κοινωνία. Μια ήρεμη δύναμη δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που διανύει το δύσκολο μονοπάτι που στρώνει μπροστά του η ασθένεια του καρκίνου», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ. Αδάμος Αδάμου.

Ο Δρ. Αδάμου σημείωσε ότι τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε η μερική λειτουργία του δεύτερου θαλάμου της «Αροδαφνούσας», όπως επίσης και το Ιατρείο Διαχείρισης Πόνου το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε εξωτερικούς ασθενείς. Παράλληλα, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος συνέχισε την περαιτέρω επένδυση για την ανάπτυξη των υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και φυσιοθεραπείας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε περισσότερα περιστατικά στο σπίτι των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου, αλλά και να εξυπηρετούν εξωτερικούς ασθενείς στην «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, στο «Ευαγορείο» στη Λεμεσό και στα επαρχιακά γραφεία του Συνδέσμου στις υπόλοιπες πόλεις.

Κλείνοντας, ο Δρ. Αδάμου, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλη την κυπριακή κοινωνία, εταιρείες και οργανισμούς που βρίσκονται δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και με τη στήριξη τους τον βοηθούν να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας τα τελευταία 50 χρόνια, σε χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο και μέλη των οικογενειών τους.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού GOLD: Η Λεμεσός ως μια πόλη συνώνυμο της φιλοδοξίας και της δυναμικής εξέλιξης
Αλ. Ιωσηφίδης: Ανήσυχη η ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου-Τα στενά του Ορμούζ και τι θα δημιουργούσε μια πετρελαϊκή κρίση
Στρατηγική συμμαχία για την πολιτιστική κληρονομιά-Μνημόνιο συνεργασίας Ινστιτούτου Κύπρου και Εθνικής Επιτροπής UNESCO
Investor Day από το KPMG Startup Innovation Lab: Μια γιορτή καινοτομίας και τολμηρών ιδεών
Πρωτοπόρα η Deloitte Κύπρου... Δωμάτια θηλασμού στα γραφεία της πριν από την θέσπιση νόμου(pics)
To Andrey & Julia Dashin’s Foundation και η Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού γιόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα του Παιδιού
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Πρωτοπορία στην τεχνολογική ευθύνη και την κοινωνική καινοτομία
Στην Κύπρο ο Νίκος Δένδιας για την «Αόρατη Συνωμοσία» του Ανδρέα Χατζηκυριάκου
Οι μεγάλες τάσεις και η μετεξέλιξη των ΜΜΕ: Πώς οι όμιλοι μεταμορφώνονται για να είναι βιώσιμοι και κερδοφόροι
AI Agents στην πρώτη γραμμή: Η νέα εποχή της εμπειρίας πελάτη