Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Μέσα Οκτωβρίου έτοιμη η Α’ φάση ανάπλασης του ΓΣΟ

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η Α’ φάση ανάπλασης του ιστορικού ΓΣΟ, με επαναλειτουργία γηπέδων και χώρων άθλησης για φοιτητές του ΤΕΠΑΚ και δημότες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, στο πλαίσιο επιθεώρησης των έργων, με μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο κ.Νικολαϊδης «είμαστε σήμερα εδώ για να επιθεωρήσουμε τις κατασκευαστικές εργασίες για την Α’ φάση της ανάπλασης του ΓΣΟ, αυτού του υπέροχου ιστορικού χώρου για τον οποίον όλοι μας αδημονούμε, ανυπομονούμε να τεθεί ξανά σε λειτουργία».

«Με βάση την πρόοδο των εργασιών που είδαμε, αναμένεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να ολοκληρωθεί η Α’ φάση, η οποία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του λεγόμενου deck και την επαναλειτουργία, την επιδιόρθωση και αναβάθμιση των γηπέδων εξωτερικής άθλησης για μπάσκετ, βόλεϊ και τένις», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε ακόμη πως αναμένεται ότι, με την επαναλειτουργία των χώρων άθλησης, θα μπορέσει το ΤΕΠΑΚ με τους φοιτητές του να προωθήσουν τα αθλητικά τους προγράμματα στη βάση των οποίων θα μπορούν και δημότες να τα αξιοποιήσουν σε ώρες που θα ανακοινωθούν.

Η Β’ φάση των έργων, συνέχισε, αφορά στην κατασκευή του μουσείου αθλητικής ιστορίας του ΓΣΟ και στην κατασκευή μιας κλειστής αίθουσας για γυμναστική, η οποία θα χρησιμοποιείται από το ΤΕΠΑΚ.

«Στόχος είναι να προκηρυχθούν προσφορές για τη Β’ φάση πριν το τέλος αυτού του χρόνου και παράλληλα με τη Β’ φάση, ο Δήμος θα προκηρύξει προσφορές για την επαναλειτουργία του εστιατορίου που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της γέφυρας», είπε και υπογράμμισε ότι ο προγραμματισμός προβλέπει ολοκλήρωση του όλου έργου μέχρι το τέλος του 2021.

Νωρίτερα, Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν την Ακτή Ολυμπίων, όπου τοποθετήθηκαν όργανα γυμναστικής με τον Νίκο Νικολαΐδη να εκφράζει την ικανοποίηση του που ήδη οι δημότες άρχισαν να τα χρησιμοποιούν.

«Θα προωθήσουμε και την τοποθέτηση ακόμα ενός σετ οργάνων πιθανότατα στην παραλία του Εναερίου, ενώ την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή γηπέδων beach volley και beach tennis στην περιοχή παρά το εστιατόριο Θαλασσοκόριτσο και υποδομών για γήπεδο beach soccer, όταν δεν θα λειτουργούν τα άλλα δυο γήπεδα», ανέφερε.

Οι υποδομές αυτές, σημείωσε, γίνονται και με την οικονομική στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και μετά την ολοκλήρωση τους, η Λεμεσός θα μπορεί να διεκδικήσει τη διοργάνωση αγώνων beach volley, beach tennis και beach soccer, ενώ ήδη το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου διεκδικεί τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος beach volley για το 2023.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
GoIndustrial… Εγκαταστάσεις αποθηκών και βιομηχανικά τεμάχια από τη Gordian
Altamira Real Estate: Δύο μεγάλες εκστρατείες με πέραν των 800 ακινήτων σε νέες μειωμένες τιμές
AstroBank: Οικιστικά και αγροτικά τεμάχια προς πώληση
Quality Group: Νέα γραφεία στο κέντρο της Λάρνακας
Eλκυστικές κατοικίες από την Altia στη Λευκωσία
Δημόσια Διαβούλευση για ενοποιημένη ανάπτυξη στο Δήμο Αγίου Αθανασίου
Στο φουλ η αδειοδότηση για πολυκατοικίες-Λιγότερα, αλλά ακριβότερα τα νέα οικιστικά κτήρια
Δεύτερη προκήρυξη σχεδίου χορηγιών για φοιτητικές εστίες στην εντός των τειχών Λευκωσία
Ενώπιον του Υπουργικού το θέμα του Ακάμα