Powered by

Το 70% των κατοίκων των Βρυξελλών ανησυχεί για τους λογαριασμούς

Το 64% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Βελγική εφημερίδα Le Soir φοβάται πως δεν θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του τον χειμώνα. Το ίδιο ποσοστό στη γαλλόφωνη Βαλλονία βρισκόταν στο 73%, στην φλαμανδόφωνη Φλάνδρα στο 59% και στις Βρυξέλλες στο 70%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αύξηση στις τιμές ενέργειες επηρεάζει άμεσα την συμπεριφορά των Βέλγων, καθώς οι πολίτες έχουν μειώσει την κατανάλωση ενώ ξοδεύουν λιγότερα στη διασκέδαση, ενώ εξοικονομούν λιγότερα χρήματα. Η δημοσκόπηση της Le Soir κάλυπτε την περίοδο 7 με 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Το 80% των ερωτηθέντων από όλη τη χώρα απάντησε πως χρησιμοποιεί λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, νερό ή πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της ενεργειακής κρίσης. Περίπου 40% των κατοίκων των Βρυξελλών και της Βαλλονίας και περίπου 30% συνολικά στο Βέλγιο ανέφερε μάλιστα πως οι αυξημένες τιμές μείωσαν τις δαπάνες τους στην υγεία.

Επίσης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 40% απάντησαν πως χρησιμοποίησαν τις αποταμιεύσεις τους ή δανείστηκαν για να καλύψουν τους απροσδόκητα υψηλούς λογαριασμούς.

Το 82% δηλώνει δυσαρεστημένο από τα μέτρα που είχε λάβει η βελγική κυβέρνηση μέχρι τα μέσα του μήνα.

Το 47% δηλώνει στήριξη στις συνδικαλιστικές δράσεις που προγραμματίζονται κατά της αύξησης των τιμών έναντι του 36% που δεν τις στηρίζει. 

Δειτε Επισης

Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά