Powered by

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 0,27% κλείνοντας στις 74,27 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε απώλειες κατά 0,25%, κλείνοντας στις 44,56 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €260.384.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασε μόνο η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,07%. Πτώση σημείωσαν ο δείκτης των Επενδυτικών Εταιρειών κατά 2,09%, των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 4,30% και της Κύριας Αγοράς κατά 0,56%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €189.582 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,345). Ακολούθησαν οι μετοχές της Logicom με €26.314 (άνοδος 0,58% – τιμή κλεισίματος €1,72), της Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €12.946 (χωρίς μεταβολη - τιμή κλεισίματος €2,58), της Atlantic Insurance με €9.610 (πτώση 1,23% - τιμή κλεισίματος €1,60) και της Petrolina (Holdings) με €7.990 (άνοδος 0,94% - τιμή κλεισίματος €1,07).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά, οκτώ πτωτικά και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές ανήλθαν σε 119.

Εξάλλου, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μέσω του ΧΑΚ ότι την 23η Σεπτεμβρίου 2022 θα λήξουν τα Γραμμάτια ΓΔ13Ζ22 - Γραμμάτια Δημοσίου 13 Εβδομάδων, 6η Έκδοση 2022 (24/06/2022 – 23/09/2022)

Προσθέτει ότι η τελευταία ημερομηνία διαπραγμάτευσης των προαναφερόμενων Γραμματίων θα είναι η 19η Σεπτεμβρίου 2022.

Επιπλέον, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας ALL Invest Securities Ltd (ΝΕΑ Αγορά), για επιπλέον δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2022.

Προσθέτει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν λόγω εταιρείας, λόγω αναστολής της πληρωμής του τόκου των Ομολόγων και μη υποβολής της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2021.

Αναφέρει ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Επιπλέον, το ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για συνέχιση αναστολής της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Access Commercial Investors 4 Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 29 Αυγούστου 2022.

Αναφέρει ότι η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα έχει διάρκεια 2 μηνών (δηλαδή μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022) ή νωρίτερα εάν η εταιρεία συμμορφωθεί με τις εκκρεμούσες συνεχείς της υποχρεώσεις, ως έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Δειτε Επισης

Περίπου 20.000 επισκέπτες στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του εξαμήνου της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε.
Μ. Κεραυνός: Πολλές και ιδιαίτερες προκλήσεις για τον εσωτερικό έλεγχο-Το μήνυμα στους εσωτερικούς ελεγκτές
Μέχρι τέλος Ιουνίου οι αιτήσεις για σχέδιο επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών
Ποσό €100 εκ. για το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης το 2025 ενέκρινε το Υπουργικό-Δικαιούχοι μόνο φυσικά πρόσωπα
Γ. Παναγιώτου στη Σύνοδο ILO: Δίκαιη και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη-Πολιτική βούληση για συνθήκες πλήρους απασχόλησης
Πλήρης απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από Κύπρο το 2014-2020, στο 17% η απορρόφηση για τo 2021-2027
Συνεχίζει ανοδικά η απασχόληση στην Κυβέρνηση-Ξεπέρασε τα 55.000 άτομα τον Μάιο
Επαναδιορίστηκε για πέντε χρόνια ή μέχρι τη διάλυση του ΧΑΚ το Δ.Σ.-Παραμένει πρόεδρος ο Μ. Χριστοδουλίδης
Με οριακά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (γραφήματα)