Powered by

Η BlackRock μπαίνει στην αγορά κρυπτονομισμάτων μέσω Coinbase

Την είσοδο του την αγορά κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων παγκοσμίως, η BlackRock, η οποία θα συνεργαστεί με το ανταλλακτήριο Coinbase προκειμένου να προσφέρει πρόσβαση σε Bitcoin σε θεσμικούς επενδυτές.

Ειδικότερα, οι κορυφαίοι πελάτες της BlackRock θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων της, το Aladdin, για να παρακολουθούν την έκθεσή τους σε Bitcoin μαζί με άλλα assets του χαρτοφυλακίου τους, όπως μετοχές και ομόλογα, και να πραγματοποιούν συναλλαγές στο Coinbase.

Το επίκεντρο της συνεργασίας με την Coinbase, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, «αρχικά θα είναι στο Bitcoin», δήλωσε η BlackRock.

«Οι θεσμικοί μας πελάτες μας ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να αποκτήσουν πρόσβαση στις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και εστιάζουν στο πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον κύκλο ζωής αυτών των assets», δήλωσε ο Joseph Chalom, επικεφαλής στρατηγικών συνεργασιών της BlackRock.

Οι θεσμικοί επενδυτές αντιπροσώπευαν περίπου τα τρία τέταρτα του συνολικού όγκου συναλλαγών ύψους 309 δισ. δολαρίων στο Coinbase το πρώτο τρίμηνο, όπως είχε αναφέρει το ανταλλακτήριο τον Μάιο. Στους πελάτες της Coinbase περιλαμβάνονται hedge funds, εταιρικά ταμεία και διαχειριστές assets.

«Η συνεργασία με την BlackRock και το Aladdin συνιστά ένα συναρπαστικό ορόσημο για την εταιρεία μας», ανέφεραν οι Brett Tejpaul, επικεφαλής της Coinbase Institutional και Greg Tusar, αντιπρόεδρος θεσμικών προϊόντων.

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να προωθήσουμε τη βιομηχανία και να δημιουργήσουμε νέα σημεία πρόσβασης καθώς η θεσμική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων επιταχύνεται ραγδαία», προσθέτουν.

Η μετοχή του Coinbase πραγματοποιεί θηριώδες ράλι άνω του 15% στον απόηχο της ανακοίνωσης της συμφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της συνεργασίας έρχεται την ώρα που το Coinbase βρίσκεται αντιμέτωπο με έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για το αν επέτρεψε σε Αμερικανούς να εμπορεύονται ψηφιακά assets που θα έπρεπε να είχαν καταχωρηθεί ως τίτλοι.

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο